Haber

68 yaşındaki kadın köpeğin saldırısında hayatını kaybetti

İngiltere’nin güneybatısındaki Clacton-on-Sea kasabasında bir kadın, hafta sonu torununu ziyaret ederken köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Komşular yaşlı kadının yardımına koştu ancak başarılı olamadı. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

68 yaşındaki Esther Martin, İngiltere’nin Jaywick köyünde torununu ziyaret ederken yasaklı cins köpeklerin saldırısına uğradı. 11 yaşındaki torunu ise çığlık atarak komşulardan yardım istedi.

KÖPEKLER POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Komşular köpekleri küreklerle dağıtmaya çalıştı ancak Martin tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 39 yaşındaki bir adamı tehlikeli köpek yetiştirdiği iddiasıyla gözaltına aldı. Köpekler polis tarafından öldürüldü.

Ölen kadının kızı, köpeklerin XL kabadayı köpekler olarak yasaklandığını iddia etti; Ancak polis, köpeklerin cinsinin henüz uzmanlar tarafından açıklanmadığını belirtti.

SALDIRIDAN ÖNCE KÖPEK SAHİBİNİ UYARIYOR

Esther Martin’in kızı Sonia Martin, annesinin daha önce sahiplerini köpeklerin saldırgan olabileceği konusunda uyardığını söyledi.

XL kabadayı köpekleri, Amerikan kabadayı ırkının en büyüğü olarak bilinir. İngiltere’deki yasalara göre bu köpeklerin yetiştirilmesi, satılması ve terk edilmesi yasa dışıdır. Bu durumdan muaf olmak isteyenlerin hayvanlarını sigorta ettirmesi, kısırlaştırması ve 92 £ ücret ödemesi gerekiyor. Aynı zamanda tasmalı ve ağızlıklı olarak insanların etrafında gezdirilmeleri gerekir.

2021’DE TÜRKİYE’DE YASAKLANDI

Türkiye’de 14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Pitbull Terrier, Japon Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier ve American Bully çeşitlerini veya bunların melezlerini üreten, sahip olan, sahiplenen veya barındıran herkese, tehlikeli olduğu iddia ediliyor. Bu hayvanları besleyen, sergileyen, takas eden, ülkeye giren, satan ve reklamını yapanlara hayvan başına 14 bin 982 TL idari para cezası uygulanmasına ve bu hayvanlara el konularak belediye bakım evlerine götürülmesine karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu