Haber

ABD Başkanı Biden Polonya’da

– ABD Lideri Biden Polonya’da

VARŞOVA – ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya yaptığı sürpriz ziyaretin ardından Polonya’ya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya yaptığı sürpriz ziyaretin ardından Polonya’ya geldi ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile görüştü. Biden, Başkan Duda tarafından resmi törenle karşılandı. Duda ile görüşmesinde konuşan Biden, Polonya’nın Ukrayna’ya yaptığı takviyeler için Duda’ya teşekkür ederek, Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkiyi çok kritik olarak nitelendirdi.

Ukrayna’nın “her zamankinden daha iyi bir konumda” olduğuna inandığını söyleyen Biden, NATO ülkelerini odaklanmaya çağırdı. Biden, “ABD taahhüdünün gerçek olduğunu açıkça belirttim ve bundan bir yıl sonra NATO’nun her zamankinden daha güçlü olduğunu iddia ediyorum. Ukrayna’daki dayanağımızın sarsılmaz olduğunu gururla söyleyebilirim.” Polonya’nın Ukrayna’ya olan güvenini “gerçekten olağanüstü” olarak nitelendiren Biden, 1 milyondan fazla Ukraynalıya ev sahipliği yaptığı için Polonya’ya teşekkür etti. Biden, “Polonya halkı ile ABD arasındaki bağ son derece güçlü ve derin.

Biden’a Ukrayna ziyareti için teşekkür eden Başkan Duda, bu “olağanüstü jestin” bir yıldır Rus işgaline karşı mücadele eden Ukraynalıların moralini yükseltmekle kalmayıp, “özgür dünyanın onları unuttuğunu ve bu uğurda savaşan Ukraynalılara moral verdiğini” kaydetti. özgür dünya ve onun en büyük lideri, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı onlarındır.” “Seninle olduğuna dair önemli bir işaret” dedi. Duda, Biden’ın ziyaretinin yerleşim alanlarını ve sivil altyapıyı hedef alarak uluslararası hukuku ihlal eden Rusya’ya bir sinyal verdiğini söyledi.

Duda ve Biden’ın önümüzdeki saatlerde ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu