Haber

ABD, Batı Şeria’da yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesinden endişeli

NEW Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Bağlantılar Koordinatörü John Kirby, Batı Şeria’da ilave Yahudi yerleşim birimlerinin inşasıyla ilgili endişelerini yineleyerek, “İki devletli çözümü çok daha zorlaştıracak adımların atıldığını görmek istemiyoruz. ve gerilimi tırmandırmaktan öteye gitmeyin.” söz konusu.

Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kirby, Batı Şeria’da ilave Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesi konusundaki kaygılarını uzun süredir dile getirdiklerini ifade etti. ” terimlerini kullandı.

Kirby, İsrail’in bu ay işgal altındaki Batı Şeria’da binlerce yeni ev inşa etme planlarını duyurma niyeti hakkında ABD ile konuştuğuna dair haberleri doğrulamadı.

İran ile anlaşma iddiaları

İsrail’in İran’la olası bir nükleer anlaşma haberine yönelik tutumunun sorulması üzerine Kirby, İran’ın “nükleer emellerine ek olarak balistik füze kabiliyetlerini artırmaya çalışması, savunma, savunma” gibi birçok alanda “bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlere” odaklandıklarını söyledi. Rusya ile işbirliği, deniz taşımacılığının taciz edilmesi”. söylenmiş.

Bu bağlamda İsrail ile aynı görüşte olduklarını vurgulayan Kirby, İran ile varılan anlaşma haberlerini doğrulamadı.

Rusya’da bir ABD vatandaşı daha tutuklandı

Kirby, Rusya’da tutuklanan ABD Vatandaşı Michael Travis Leake ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın Leake’in ailesiyle iletişime geçmeye çalıştığını ve durumu yakından takip edeceklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu