Haber

ABD’li Cumhuriyetçi aday, rakiplerinin evlerini vurmakla suçlandı

ABD’nin New Mexico eyaletinde 8 Kasım 2022 ara seçimlerinde milletvekili adayı olan Cumhuriyetçi Solomon Pena, kaybettiği seçimlerde oyları çaldığı iddiasıyla Demokrat partinin seçilmiş görevlilerinin evlerine ateş açtığı gerekçesiyle tutuklandı.

Albuquerque Polis Departmanından yapılan açıklamada, ara seçimlerde New Mexico eyalet meclisi için Cumhuriyetçilerin adayı olan Solomon Pena’nın, eyaletteki Demokrat parti evlerine düzenlenen silahlı saldırılara karışmaktan tutuklandığı belirtildi.

Kasım 2022 ortasındaki seçimlerde eyalet yasama meclisi için 14. bölge adaylığını kaybeden Pena, ödeme yaptığı dört kişinin, iki Demokrat eyalet milletvekilinin ve iki ilçe komiserinin evlerine ateş açma planı yapmakla suçlandı.

Pena’nın isimleri açıklanmayan 4 kiralık kişiye nakit ödeme yaptığı ve çekimleri için ilgili konutların adreslerini SMS ile bildirimde bulunduğu bildirildi.

Polisin yaptığı açıklamada, ilgili evlerden birinin vurulmasına Pena’nın da katıldığı ancak olay sırasında kullandığı AR tipi silahın tutukluk yaptığı ileri sürüldü.

Söz konusu evlerin 4 Aralık-3 Ocak tarihleri ​​arasında hedef alındığı, kurşunlar sonucu kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Pena’nın eyalet milletvekilliği seçimlerini kaybetmesinin ardından elinde bazı belgelerle davet edilmeden söz konusu evlerin kapısına geldiği ve seçimlerde usulsüzlük olduğu iddiasını dile getirdiği iddia edildi.

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Albuquerque’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı Tim Keller, yapılan incelemelerde saldırıların “siyasi saiklerle” gerçekleştirildiğini gösterdiğini belirtti.

Keller, “Bu gözaltı, seçimleri reddeden, yapılacak en kötü şey olarak siyasi bir çatışmayı şiddete çeviren sağcı bir radikal hakkında. Seçilmiş yetkililerimizle her zaman aynı fikirde olmayabiliriz, ancak bu asla ve asla şiddete yol açmamalı.” dedim. sözlerini kullandı.

Seçimler öncesinde Pena’ya Ağustos 2022’de 14’üncü seçim bölgesindeki rakibi Miguel Garcia tarafından daha önce hüküm giydiği için seçimlere katılamayacak olduğu gerekçesiyle dava açıldığı ancak hakimin izin verdiği bildirildi. Pena, Kasım 2022’deki ara seçimlere katılacak.

aglihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu