Haber

Bakan Aşkın Bak: Türkiye dünya şampiyonaları ve olimpiyatları yapacak kapasiteye sahip

GENÇLİK ve SporBakan Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip olduğunu belirterek, “‘Dünya şampiyonası’ dedikleri zaman bir ay öncesinden söylüyorlar, Türkiye’nin o dünya şampiyonasını yapacak kapasitesi var. Bunları biz hazırladık. Altyapılar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ‘2023 Kent Buluşmaları’ programı kapsamında Eskişehir’e geldi. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve partililerin karşıladığı Bakan Bak, basın mensuplarıyla bir otelde görüşmek üzere geldi. AK Parti teşkilatlarının tüm kademeleriyle sahada çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Bak, Eskişehir’e 6 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin dünyanın en büyük yurt kapasitesine sahip ve üniversite öğrencilerine yurt sağlayan ülke olduğunu kaydeden Bakan Bak, “Şu anda yatak yok. Kapasitemiz 930 bine ulaştı. Bunu artırmaya devam ediyoruz. Hiçbir gencimiz yok.” insanlar üniversite eğitiminde dışlanmalı.Bize başvuran ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuran her gencimizi yerleştirmeye çalışıyoruz.Geçen yıl yüzde 98 oranında başardık.Bu yıl da bunu sağlamak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hepimize verdiği görev öncelikle oradaki yaraları sarmak.Ancak bir şeyi daha belirtmek isterim.Depremden bu yana yaklaşık 450 bin depremzede çeşitli amaçlarla yurtlarımızda misafir edilmiştir. dönemler.Dolayısıyla biz de bu hizmeti verdik.Kredi ve Yurtlar Kurumu farklı illerde ve farklı yerlerde verdi ve vermeye devam ediyor.Bunun dışında yangın,sel gibi bir afet olduğunda vatandaşlarımıza misyon edindik. yine kimler mağdur oldu ve covid döneminde karantina sürecinde görev yaptık. Karantina sürecinde yaklaşık 120 bin vatandaşımızı yurtlarımızda ağırladık. O yüzden böyle bir kapasitemiz var” dedi.

‘SPOR YATIRIMLARI GERİ DÖNDÜ’

Türkiye’de 10 binden fazla tesis yapıldığını ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, bu sayede şunları söyledi: spor Kendi alanında büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Bakan Bak, “Avrupa’nın en genç stadlarına ve tesislerine sahibiz. Bunun sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Son dönemde başarılı sonuçlar alındı. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları’nda bunu daha üst seviyelere çıkarmaya çalışacağız. Gruplarımızın başarısı artıyor.Gençlerden gelen sporcularımızın başarısı da artıyor.”Yaklaşık 7,5 milyon genci yetenek taramasından geçirdik. Avrupa’da ve dünyada yetenekli sporcuların spordaki başarılarını, hatta yönettiklerimizin başarılarını görmeye başladık. Bu nedenle okullarda taramaları böyle bir sistem içerisinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

‘ERMENİSTAN MAÇI ÖNEMLİ’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası elemelerinde 8 Eylül’de saat 21.45’te Ermenistan ile karşılaşacağını hatırlattı. Bu maçın çok değerli olduğunu anlatan Bakan Bak, “Küçükken Eskişehir’i takip ederdim. Bu deplasman birçok takımın kabusuydu. Buraya çok gelip gitmiştik. Biz de takip ettik. büyük taraftar. Umarım yine bu milli maça destek verir. Türkiye “Ermenistan maçı çok önemli. Grupta bu maçı kazandığımızda avantajlı durumda olacağız. Bu nedenle tüm Eskişehir taraftarlarını davet ediyoruz. Önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum” dedi.

2032 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI

Bakan Aşkın Bak, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın İtalya Futbol Federasyonu ile ortak düzenlenmesi için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

Bize ‘Türkiye teşkilat olarak dünya kupası yapabilir mi’ deseler. 6 ay önce bize biz hazırız desinler, daha 1 ay önce ‘Olimpiyatları yapar mısınız’ desinler. Söyleseler de bu ülkede olimpiyatlara hazır bir spor altyapısı var bunu herkes biliyor ben de federasyon başkanlığı yaptım güreş federasyonu başkanlığı da yaptım şampiyona kapasiteleri var 6 ay önce deseler olimpiyatları yapalım.Biz o altyapıları hazırladık.Gördüğünüz gibi sonuçlara baktığımızda sonuçlar yavaş yavaş gelmeye başladı.Çünkü o sporun tabana yayılması için yaptığımız ataklar Cumhurbaşkanımız bunları çok yakından takip ediyor. Bizim bir nevi spor altyapımız var”

ZİYARET EDİLEN İŞLEMLER

Bakan Osman Aşkın Bak, basın toplantısının ardından Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ardından Yenikent Olimpik Kapalı Yüzme Spor Salonu’na geçti. İngiltere’de düzenlenen dünya şampiyonasında 3. olarak bronz madalya kazanan ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota almayı başaran paralimpik grup milli sporcusu Sümeyye Boyacı ve Mehmet Bayrak ile görüşmeye geldi. A Milli Takım Yüzme Antrenörü. Sümeyye Boyacı’yı başarısından dolayı tebrik eden Bakan Osman Aşkın Bak, Paris Olimpiyatları’nda başarılar diledi.

ESKİŞEHİRSPOR’A DESTEK SÖZÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ziyaretlerinin ardından Eskişehirspor Valisi Hanefi Demirkol Tesisleri’ne gitti. Burada Kulüp Başkanı Erkan Koca ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Aşkın Bak, bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Eskişehirspor’un ayağa kaldırılması gerektiğini belirterek, “Bu Anadolu efsanesinin yükselmesi gerekiyor. Yine liderimiz buradayken, milletvekillerimizle birlikte şehirdeyken kulübümüzü ziyaret etme kararı aldık. “Şehirdeki vatandaşlarımızı dinledik tabi ki Eskişehirspor’un taleplerini dinleyelim dedik. Bir spor şehri olan Eskişehir. Avrupa Şampiyonası için nadide maçlarımızdan biri olan Türkiye-Ermenistan maçını 8 Eylül’de burada oynayacağız. Eskişehir taraftarının güçlü bir destek vereceğini umuyoruz. İnşallah kavuşuruz.” Eskişehirspor’un eski geçmişine dönmesi için biz de destek olacağız” dedi.

Bakan Aşkın Bak, Eskişehir ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu