Haber

Bakan Özhaseki, Filistin Dayanışma Platformu’nun Kayseri’deki standını ziyaret etti. İfade

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Filistin Platformu ile Dayanışma Platformu standını ziyaretinde, “Batı dünyası gelip gidiyor, hazır duruyor ve o Siyonistlere bağlılıklarını beyan ediyor. Çünkü orada bir dayanışma duygusu var. Arkasında kişisel çıkar vardır, arkasında itiraf vardır, arkasında para adamlarına selam vardır.” .” söz konusu.

Özhaseki, platformun Cumhuriyet Meydanı’ndaki standını ziyaret etti.

Platform üyelerini ümitsizliğe kapılmamaya ve morallerini bozmamaya davet eden Özhaseki, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu vurguladı.

Bakan Özhaseki, “İslam’ın Hz. Ömer tarafından fethedildiği ilk yer Kudüs’tür. Türkler, Anadolu’ya girmeden önce Kudüs’ü fethetmişlerdir. Bizim öyle bir medeniyet anlayışımız var ki, ‘La ilahe illallah İbrahim’ yazacak kadar bütün dinlere saygı duyan bir insan var.” Halilullah.” “Biz medeniyetin temsilcisiyiz. Diğer din mensupları rahatsız olmasın diye İbrahim Halilullah diyerek ecdadımızı anıyoruz.” dedi.

Özhaseki, Türklerin gittikleri her yere adaleti getirdiğini, din ve dil farklılıklarından dolayı zulmetmediklerini, Batı medeniyetinin çıkar ve sömürü anlayışına dayandığını anlattı.

Batılı ülkelerin Filistin’e yönelik tutumunu eleştiren Özhaseki, “Batı dünyası gelir gider, hazır durur ve o Siyonistlere bağlılıklarını beyan eder. Çünkü arkasında bir çıkar duygusu vardır, arkasında itiraf vardır, arkasında bir çıkar vardır. Arkasından para kazananları selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden bu yana olayı yakından takip ettiğini, İsrail’e karşı harekete geçmek için toplantı aralarında devlet başkanlarıyla telefonda görüştüğünü, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın hiçbir ülkeyi ziyaret etmediğini belirtti. Konuyla ilgili ülke.

Bir hayırseverin yaptırdığı Kur’an kursunun açılışını yaptı

Bakan Özhaseki daha sonra hayırsever Mithat Altuştaş ve ailesi tarafından trafik kazasında hayatını kaybeden çocukları adına yaptırılan “Beyazşehir Dorukhan Altuntaş Kur’an Kursu”nun açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Özhaseki, Cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye’nin son 20 yılda büyük bir atılım yaptığını belirten Özhaseki, “80 yıllık Cumhuriyet tarihimizde yapılanların kat kat fazlasını başardık. Yapanları da elbette rahmetle anıyoruz.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok çalıştığını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Gece gündüz ne olduğunu bilmiyor. İşini yapıyor. Yorulunca aldığı mektupları açıp okumaya başlıyor. O mektupların arasında sizden gelen bazı istekler de var. Bazı günlere şahit oluyoruz. Biri ‘Ben hastayım, hastanede benimle pek ilgilenmediler’ diyor. Her şeyi bırakıyor, telefona çıkıyor, o kadını arıyor, şahit olduğum bir olaydan dolayı bunu söylüyorum, sonra hastaneye gönderiyor, bire bir tedavisiyle ilgileniyor, sonunda bu sözleri duyunca telefonu kapatıyor. ‘Allah razı olsun’. Çok şükür biz de ashabı olarak ona yardım ediyoruz. “Bu yolu birlikte yürümenin gururu ve onurunu taşıyan insanlar olarak yolumuza devam ediyoruz.”

Konuşmanın ardından dua okundu ve Kur’an kursunun açılış kurdelesi kesildi.

seyitgazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu