Haber

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş depremi sonrası çalışmalar hızlandırılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntılarla ilgili, “Seçim sonrası birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz mücadele edeceğiz, inşallah yaralarımızı saracağız. “

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki göreve geldikten sonra bakanlığa bağlı tüm kurum ve kuruluşlarla farklı toplantılar yaptı. Çalışmalara ilişkin brifingler almaya devam eden Özhaseki, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yüzyılın depremi deniliyor ama bir de ‘bin depremi’ ile karşı karşıyayız. bin yıllık anadolu uygarlığımızda rastlayabileceğimiz 11 il, onlarca ilçe, yüzlerce köy olduğu için. 680 bine yakın konut, dükkân, iş yeri, ahır gibi yaklaşık 170 bin tek katlı birimden oluşan 850 bine yakın bağımsız birim yapılacak.Bir yandan bu işlerin planlanması yani hayata geçirilmesi gerekiyor. binaların zemin etütlerini yaparak sağlam yerlerine kavuşturmak, daha kimlikli yapılar oluşturmak için yeni projeler geliştirmek, mülkiyet sorunlarını çözmek, ihaleye çıkarıp işe başlamak ve finansmanını sağlamak. Birkaç yıl sürecek işler ama bizim o kadar bekleyecek vaktimiz yok.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda kamuoyuna vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın sözlerini aynen kabul ediyoruz. Bu konuda da çok hızlı hareket ediyoruz. 300 binin üzerinde bağımsız birim inşallah, 1 yıl içerisinde kalanları teslim edeceğiz dedik.Aslında kalanlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.Önümüzdeki günlerde o çalışmalar içerisinde alternatif olarak hak sahiplerine sunabileceğimiz yeni teklifler de geliştireceğiz.İnşallah verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.Seçimlerden sonra bir kaç saniye bile vaktimiz yok.Bir taraftan şehircilikte kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız.Yapılması gereken o güzel işleri kendi bölgemizde yapacağız. şehirler daha da nitelikli ve devam ediyor.” devam eden birçok işi daha görünür ve belirgin hale getirerek; hayata güzelce girmiş oldukları için bunları en aktif haliyle çözmenin yollarını arayacağız. Bu amaçla brifinglerimize devam ediyoruz. Allah yeterli niyetle çalışan herkesin yardımcısı olsun. İnşallah bu çabayı devam ettireceğiz” dedi.

haber-yenice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu