Haber

Bekir Ağırdır: Millet İttifakı’nı oluşturan partiler oy alamıyor

ensonhaber.com

Seçime kısa bir süre kala muhalefetin gündemi sandık oldu.

Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her mitinginde ‘Bu iş ilk tıpta biter’Kendi dinleyicileri bile onun retoriğine inanmıyor.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın konuğu olan kanaat araştırmacısı ve yazar Bekir Ağırdır, 6’lı masayı oluşturan partilerle ilk tur galibinin nasıl olacağını sorguladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masayı dağıttıktan sonra kaybettiği oyu geri alamadığını söyleyen Ağırdır, DEVA ve Gelecek Partisi’nin yüzde 1 bile oy almadığını vurguladı.

“Suç sadece Kılıçdaroğlu’nun değil”

Ağırdır, şu sözleri kullandı:

AK Parti’den kopan bir seçmenin CHP’ye muhalefeti o kadar güçlü ki, CHP’ye oy vermek neredeyse imkansız görünüyor. Ama İyi Parti, DEVA ve Gelecek Partisi o seçmenin kimliği üzerinden siyaset yapıyor. Altılı masada yaşanan gerginlik bu 3 partinin siyasetinin aynı kişilerden oy almasından kaynaklanıyordu. Ne oldu. DEVA ve Gelecek Partisi halkın beklediği gücü elde edemedi. Ben anketlerde DEVA ve Gelecek Partisi’nin yüzde 5 oranına ulaştığını görmedim. Hatta giderek azalıyor ve yüzde 1 seviyesinde ilerliyorlar. Bugün bu iş bitti demek mümkün değilse burada bir tek Kemal Kılıçdaroğlu eksik. İyi Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin üzerlerine düşeni yapamamasının bir nedeni var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu