Ekonomi

BİST ve SPK’dan iki kritik saldırı

Borsa İstanbul, BIST 100 Endeksi’nin günlük kaybının yüzde 3 ve üzeri olması durumunda açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralının otomatik olarak uygulanacağını bildirdi. Yükseltme kuralının getirildiği durumlarda, açığa satışa konu sermaye piyasası aracının son işlem fiyatından daha yüksek bir fiyattan açığa satış işlemi yapılabilir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yeni düzenlemesi ile “Para Piyasası” ve “Kısa Vadeli” unvanlı fonlar, fon toplam varlığının yüzde 25’ine kadar hisse senedi ters repo anlaşmalarına daimi taraf olabilecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler de 2 Şubat’ta kendi hisselerinden önemli miktarda alım gerçekleştirdi. Halkbank 2 Şubat’ta 5 milyon hisse alırken, Sabancı Holding, Şişecam, İndeks Bilgisayar ve Kontrolmatik de geri alındı. BİM, 5 milyonluk yeni bir geri alım programı açıkladı.

ASELSAN Mali İdare Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Güçlü, borsada şirket yatırımcılarını korumanın öncelikleri arasında olduğunu belirterek, “Pay sahiplerimizi korumak aynı zamanda şirketimizi ve ülkemizi korumak için bir hizmettir. Birçok alternatifi gündemde tutarak” dedi. hisse geri alım programlarının dahil edilmesi ve gerektiğinde yönetim kurulumuza bilgi verilmesi gündemimde tutuyorum” dedi.

KAYNAK: SABAH

haber-gurpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu