Haber

Bülent Arınç’tan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’a: Bu milletin duası oldunuz

AK Parti’nin kurucularından Bülent Arınç, “Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamanın hukuki dayanağı yoktur” dediği konuşması için Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a teşekkür etti. Arınç, “İyi ki varsın ve hep var ol. “Sizi savunması gerekenlerin sessizliğini üzüntüyle takip ediyorum” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, X hesabından yayınladığı açıklamada, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı ölüm yıl dönümünde andı.

Arınç, Kadir Topbaş’ın belediyeciliğini övdükten sonra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasına tepki gösteren konuşmasını değerlendirdi.

‘HİKMET DOLU ÖRNEKLER BENİ ÇOK DUYGULANDI’

Arslan’ın son konuşmasını ilgiyle dinlediğini belirten Arınç, “Verdiğiniz bilgelik dolu örnekler beni çok etkiledi. Temel hak ve özgürlüklerin korunması ve sözleşmeye uyulması ilkelerini çok güzel ifade ettiniz. “Sayın Cumhurbaşkanımız, sizi ve iş, kalp ve düşünce yoldaşınız olan meslektaşlarınızı seviyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Arınç, “Son dönemde size yöneltilen hakaret edici ifadeleri, alaycı cümleleri, aşağılayıcı suçlamaları ve tehditleri şiddetle kınıyorum. “Siz bu milletin kabul edilen duası oldunuz” diye devam etti.

Arslan’ı savunmanın vefa meselesi olduğunu söyleyen Arınç, “İyi ki varsın ve hep var ol. Seni savunması gerekenlerin sessizliğini üzüntüyle takip ediyorum. Rahmetli Aliya’nın dediği gibi “ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; “Düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacak” dedi.

Arınç, Arslan’ın görevi bittiğinde geçmişten bugüne olan vefa borcunu ayrı ayrı yazacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu