Teknoloji

ChatGPT yüzlerce kişiye vaaz verdi… “Minnettar olun”

AI chatbot, Bavyera’nın Fuerth kasabasındaki tamamen dolu St. Paul kilisesindeki insanlara sıralardan kalkıp teşekkür etmelerini söyledi.

300’DEN FAZLA KİŞİYE ÖVGÜ

Ekranda sakallı bir adamın avatarıyla kişileştirilen ChatGPT sohbet robotu, ardından Cuma sabahı, neredeyse tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan deneysel bir Lutheran kilise hizmeti için gelen 300’den fazla kişiye vaaz vermeye başladı.

İfadesiz bir yüze ve tekdüze bir sese sahip Avatar, “Sevgili dostlar, Almanya’da bu yılki Protestanlar kongresinde burada durup size vaaz vermek benim için bir onurdur.”söz konusu.

40 dakikalık vaaz, dualar ve müzik, ChatGPT ile Viyana Üniversitesi’nden ilahiyatçı ve filozof Jonas Simmerlein tarafından hazırlandı.

Associated Press’e konuşan 29 yaşındaki akademisyen şunları söyledi: “Bu hizmeti ben tasarladım ama aslında ona eşlik etmeyi seçtim çünkü yaklaşık %98’i makineden geliyor diyebilirim”söz konusu.

YAPAY ZEKA İLE İLGİLENENLER UZUN KUYRUK OLUŞTURDU

Nürnberg ve komşusu Bavyera’nın Fuerth kentinde Protestanlar tarafından düzenlenen yüzlerce etkinlikten biri olan AI kilise ayini o kadar ilgi gördü ki, ayin başlamadan bir saat önce insanlar 19. yüzyıldan kalma neo-Gotik binanın önünde uzun bir kuyruk oluşturdu. .

Almancası Deutscher Evangelischer Kirchentag olan kongre, iki yılda bir Almanya’nın farklı bir bölgesinde yazın düzenleniyor ve onbinlerce insanı dua etmek, şarkı söylemek ve inançlarını tartışmak için bir araya getiriyor.

Tüm ritüel ekrandaki dört farklı avatar, iki genç kadın ve iki genç erkek tarafından yönetildi.

“KALP VEYA RUH YOK”

Bazı kişiler olayı cep telefonuyla filme alırken, bazıları daha eleştirel bir bakış açısı benimsedi.

Bilgi işlem alanında çalışan 54 yaşındaki Heiderose Schmidt, hizmet başladığında heyecanlı ve meraklıydı ancak ilerledikçe daha da arttı. saldırgan bulduğunu söyledi.

“Kalp yoktu, ruh da yoktu” söz konusu. “Avatarlar hiçbir duygu göstermiyor, vücut dili kullanmıyordu ve o kadar hızlı ve tekdüze konuşuyorlardı ki, söylediklerine konsantre olmak benim için çok zordu.”

Schmidt, “Ama belki de tüm bunlarla büyüyen genç nesil için durum farklıdır.”ekledi.

Almanya’nın batısındaki Köln kenti yakınlarındaki Troisdorf’ta yaşayan 31 yaşındaki Lutherci bir papaz olan Marc Jansen, cemaatinin son zamanlarda yaptığı bir dizi deneyden daha çok etkilenmişti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu