Haber

Çorum Belediyesi Ata Tohumlu Buğday Hasadı Projesi

Çorum Belediyesi tarafından ekilen çet tohumluk buğdayların hasadı yapıldı. Çet tohumu kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen “Ata Tohumları Projesi” kapsamında üretilen 1.100 kilo buğdayın büyük bölümü çiftçilere dağıtılacak.

Cet tohumlarının yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın talimatıyla “Ata Tohumu Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında Sivas ve Çorum’un İskilip ilçesinden temin edilen iki çeşit cet buğday tohumu, merkeze bağlı Kadıkırı köyünde 2,5 dönüm araziye ekildi. İki istekli çiftçinin arazisine ekilen ve olgunlaştırılan buğdaylar hasat edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, cet tohumunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, “Belediye başkanımızın ciddi bir sorumluluk olarak gördüğü atalık tohumla ilgili güzel bir çalışma başlattık. Şimdi hasadını yaptık” dedi.

İskilip ve Sivas’taki bir enstitüden kenevir tohumu getirdiklerini kaydeden İsmail Yağbat, “Ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için projeyi hayata geçirdik. Ata tohumlarımızın bir kısmını bir sonraki adımda dikmek için bir kenara ayırdık. “Vicdanlı çiftçilerimize belli miktarda tohum dağıtacağız. Ataların tohumlarını gelecek nesillere taşımayı görev biliyoruz” dedi. – ÇORUM

gomecajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu