Haber

Disney, Epic Games’e 1,5 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

Disney, son dönemde Epic Games’e yaptığı 1,5 milyar dolarlık dev yatırımla gündeme geldi. Bu yatırımın şirketin gelecekte planladığı oyun ve eğlence evreni için hayati önem taşıdığı düşünülüyor. Ancak şirketin üst düzey yöneticileri bu yatırımın karşılıklı olduğunu ve birçok lisanslı Disney içeriğini Epic Games platformunda göreceğimizi söyledi.

Disney evreni Epic Games yatırımıyla genişliyor!

Disney’in başarılı CEO’su Bob Iger’in geri dönüşüyle ​​birlikte kendi markalarına olan yatırımlarını artırarak tüm oyun ve eğlence dünyasını kapsayan bir dünya yaratmak istediği biliniyordu. Sunduğu dijital içeriklerin birçoğunda Epic’in Unreal Engine’ini kullanan Disney’in, daha kapsamlı deneyimler sunmaya devam edeceği iddia ediliyor.

CEO Bob Iger, bu satın almayı şirketin oyun endüstrisindeki en büyük yatırımı olarak nitelendirdi. Sızıntılara göre şirket, Epic Games’in Fornite oyun serisiyle büyük bir işbirliği yapacak. Bu iş birliği sonucunda pek çok Disney kahramanını Fortnite çatısı altında göreceğiz gibi görünüyor.

Musk’ın avukatları Disney’e dava açtı!

Ancak 1,5 milyar dolarlık yatırım oldukça büyük görünse de Epic’in yalnızca bir kısmı. Şirketin 2022 yılındaki toplam değeri 32 milyar dolar olarak belirlendi. Bugün bu sayının daha da arttığını söyleyebiliriz. Şirketin hisselerinin yarıya yakınının Çinli Tencent’e ait olması da özellikle Amerika’da tartışılan bir diğer konu. Çünkü Çin hükümetinin oyun gibi eğlence araçlarını kullanarak kendi propagandasını yapmak istediği uzun süredir iddia ediliyordu.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşmanız yeterli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu