Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre 30’lu yaşlarda sigarayı bırakan kişiler 10 yıl daha fazla yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı son açıklamalardan biri de sigara ve tütün ürünleriyle ilgiliydi. Dünya Sağlık Örgütü, 30’lu yaşlarda sigarayı bırakan kişiler hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar içeriğimizde…?

Sigara içmek sağlığımızı en olumsuz şekilde etkileyen alışkanlıklardan biri olsa da birçok kişi bu alışkanlığı bırakmakta zorlanmaktadır.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklama ile neden bir an önce sigarayı bırakmanız gerektiğini bir kez daha anlayacaksınız.

Dünya Sağlık Örgütü son yaptığı açıklamada, 30’lu yaşlarda sigarayı bırakan bireylerin sigara içenlere göre 10 yıl daha uzun yaşadığını söyledi.

Sigarayı bırakan kişilerin dolaşımının 2-12 hafta içinde düzeldiği de eklendi. 30’lu yaşlarda sigarayı bırakmayı beklemeden bir an önce sigarayı bırakmanızı, hatta hiç başlamamanızı öneririz.

Araştırmaya göre dünyada 1,3 milyar insan tütün ürünleri kullanıyor. Tütün kullanıcılarının %80’i düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyor.

Tütün ürünleri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yılda 8 milyonu aşarken, yaklaşık 1,3 milyon pasif kullanıcı sigara nedeniyle hayatını kaybediyor.

Tütün ürünleri için yılda 1.4 trilyon dolar harcanırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamalar ortasında 600 milyondan fazla ağaç kesiliyor.

Bunun hakkında ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım…

bogazliyanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu