Haber

Fidan: İsrail uluslararası hukuku en ağır şekilde ihlal ediyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Løkke Rasmussen ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) ile bağlantılara, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’in hükümlerine ilişkin hazırlanan yasal mevzuata ve İsrail-Filistin çatışmalarına değindi.

Gazze’de “tam bir vahşet” yaşandığını vurgulayan Fidan, bölgedeki herkesin “acımasızca hedef alındığını” ve İsrail’in “insan hatası yaptığını” söyledi. Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrail uluslararası hukuku en ağır şekilde ihmal ediyor” diyerek, tüm ülkelerin “buna bir son vermesi ve ateşkes ilan etmek için çalışması” gerektiğine işaret etti.

‘DANİMARKA HÜKÜMETİ HAMAS’IN TERÖR SALDIRISINI KINIYOR’

Bakan Fidan, “Gazze’de bütün insanlık bir yol ayrımında. Ya tüm dünyaya yayılacak büyük bir savaş olacak, ya da büyük bir barış olacak.” Bakan Fidan, Türkiye’nin tercihinin barıştan yana olduğunu belirtti. Bölgede yaptığı görüşmelere değinen Fidan, “İsrail’in bir seçim yapması gerekiyor. Filistinlilerin varlığını yok saymak, haklarını yok saymak, baskı ve zulüm uygulamak İsrail’e barış getirmedi ve getirmeyecek.”

Fidan’ın ardından açıklama yapan Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen, Fidan’la yaptığı görüşmenin ‘son derece faydalı, açık, yapıcı ve bilgilendirici’ olduğunu söyledi. ‘Danimarka hükümetinin Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısını kınadığını’ belirten Rasmussen, Gazze’ye insani koridorların açılması ve barış görüşmelerinin canlandırılması için çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ardından tekrar konuşan Fidan, Hamas’ı terör örgütü olarak kabul etmediklerini hatırlattı ancak sivillere yönelik saldırılarını kınadı. (DIŞ HABER)

haber-kiraz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu