Haber

Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Sivas’ta Tamamlandı

Geleneksel Türk Okçuluğu Küçükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Sivas’ta tamamlandı.

Klasik Türk Okçuluk Federasyonu öncülüğünde düzenlenen Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası’nın son gününde Muhsin Yazıcıoğlu Stadı’nda final atışları yapıldı.

Okçuların klasik kıyafetlerini giyip atış yaptıkları yarışlarda kadınlarda Dilara Ecem Deniz, erkeklerde Mesut Karagöz ve Gazanfer Genç ve Takımları yarışıyor. SporOkçular Vakfı Klasik Okçuluk Spor Kulübü kulübü ile birinci oldu.

Ödül töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik organizasyonunu gerçekleştirdi. spor Bunu yapmalarını sağlıyor, kendilerini disiplinli bir şekilde yetiştirmeleri için sporla buluşturuyoruz. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Tokgöz, Sivas’ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Federasyon olarak geleceğimizi genç kardeşlerimizle birlikte yaşamak ve bu sporu yapmak için buradayız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin 100. yılında Türk okçuluğunun ivmesini daha da hızlandıracağız. Arttırarak gideceğinize söz veriyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından erkekler ve bayanlarda bireysel atışlarda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ile sporcular ve aileleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu