İş

İş yerleri yıkılan toptancılar çadırlarda ayakta kalmaya çalışıyor: “Ekmeğimizin peşindeyiz”

İş yerleri yıkılan toptancılar çadırlarda ayakta kalmaya çalışıyor: “Ekmeğimizin peşindeyiz”

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde iş yerleri ve depoları yıkılan toptancılar, AFAD’ın kurduğu çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Kuru gıda toptancısı Mehmet Çiçek, “Biz burada ekmeğimizin peşindeyiz, yani geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Burada da bir sıkıntımız yok. Allah devletimizden razı olsun bari burayı tahsis etti” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta faaliyetlerini sürdüren toptancı esnafı, ticari hayatını sürdürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kurulan Gıda Toptancıları Çarşısı’na giden esnaflar, iş makineleri yardımıyla iş yerlerinin enkazından çıkardıkları malzemeleri kendilerine tahsis edilen çadırlara taşıdı. Çadırlarda gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından toptancılar faaliyetlerine başladı.

Devletin kendilerine elini ve kolunu uzattığını belirten kuru gıda toptancısı Onur Bilmen, “Allah devletimize ve milletimize zarar vermesin. “Ramazan ayının yüzü hürmetine, bizi yüceltir. Bize sağlık ve sıhhat veriyor” dedi.

Toptancı Mehmet Çiçek, yıkılan iş yerinin deposundaki işlerin bir kısmını kurtardığını belirterek, “Bir kısmını fabrikaya gönderdik, kalanını da burada temizledik. Ayakta kalmaya çalışıyoruz. Burada da bir sıkıntımız yok. Allah devletimizden razı olsun bari burayı tahsis etti. Kiralar 4-5 kat arttı. Hiçbir şeye gücü yetmiyor. Adamın 400 metrekarelik bir dükkanı var. 400 bin lira kira istiyor. En azından yeni yerler yapılana kadar burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Depremi anlatan Derviş Arıkan, toptancılar sitesinde 122 iş yerinin yıkıldığını belirterek, “Deprem sırasında uyanıktım. Kusura bakmayın tuvaletteydim. Ellerimi duvarlara vermeme rağmen kendimi zor tutuyordum. Manavın çevresinde 122 iş yeri vardı, benim iş yerim çok demir, “Komşular benim iş yerimi yıktığı halde 122 tanesi çöktü” dedi.

Yumurta toptancısı Naci Ataç ise ramazanda genelde işin olmadığını belirterek, “Ama şu anda şehrin yarısı eksik. Çoğuna hayır kurumları yemek veriyor. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Gidecek kimse yok. vatandaş yok diye yumurta sattı. Yani 3’te 1’e düştü” dedi. satışlarımız” dedi.

habersarioglan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu