Haber

Kırşehir’de ‘Kızılırmak cinayeti’ zanlılarına iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Kırşehir’de 2 genci öldürüp cesetlerini Kızılırmak’a atan 2 sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Ş.E. ve SA, Ses ve Peyzaj Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmıştır. Salonda sanık ve müşteki avukatlarının yanı sıra merhum Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın aileleri de hazır bulundu.

Savunmasına alınan sanık Ş.E, daha önceki duruşmalarda verdiği ifadeleri tekrar ettiğini belirterek, SA’nın işlediği kabahatler hakkında korkusundan söz edemediğini, eylemlerde anlaşamadıklarını ileri sürdü.

Mahkemeye sunulan ses kayıtlarından sanık SA, “Ses kaydının incelenmesini istiyorum. Suçları ben işlediysem neden Ş.E bilmiyorsa delilleri yok etmek için öldürmedim” dedi. bu konuda?” söz konusu.

Şikayetçiler, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ş.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. ve “canavarca bir hisle kasten öldürme” suçundan SA, iki kez ağırlaştırılmış müebbet, “özgürlüğünden yoksun bırakma” suçundan 15 yıl ve “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 22 yıl hapis cezası.

Kararın ardından mahkeme salonunda “Adalet yerini buldu” diyen Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın yakınları, adliyeden çıkarken gözyaşı döktü.

Müştekinin avukatı Mehmet Ali Alan adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kızılırmak cinayeti” olarak bilinen olayla ilgili bugün 2 genci vahşice katledenlere cezalarının verildiğini söyledi.

Bu tür hatalara idam cezası getirilmesi gerektiğini savunan Alan, “Böylesine alçak, vahşi bir cinayet Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilk olabilir. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi hakkı ve adaleti uygulamıştır. Bu olay ibret ve ibret olsun. ülkemizde bir daha yer almasın.” dedi.

Etkinlik

Kırşehir’de Mart 2022’de kaybolan Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın otomobili Bağbaşı Mahallesi Ağbayır’da bulundu.

Gençlerden Demir’in cenazesi 27 Mart’ta Kızılırmak kıyısında bulundu ve Akçaağıl köyünde toprağa verildi. Aydoğan’ın cenazesi 77 gün sonra Kızılırmak üzerindeki Sarıyahşi Köprüsü altında bulunarak Dedeli köyünde toprağa verildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince yakalanan Ş.E. ve SA tutuklanarak sanıklar hakkında Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu