Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi 2023-2025 Açık Veri Stratejisini Hazırladı

KONYA BÜYÜKŞEHİR 2023-2025 AÇIK VERİ STRATEJİSİNİ HAZIRLADI

 

Akıllı Şehir uygulamalarıyla örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm paydaşlarla ortak hedef ve amaç doğrultusunda “2023-2025 Açık Veri Stratejisi”ni hazırladı. Kurumların ve vatandaşların verileri analiz ederek yeni fikirler geliştirmelerine olanak sağlayacak olan Konya Açık Veri Stratejisi’ne acikveri.konya.bel.tr adresindeki Konya Açık Bilgi Portalı sayfasından ulaşılabilir.


Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm paydaşlarla ortak amaç ve hedefler belirleyerek kentin birlikte yönetilebilmesi amacıyla “2023-2025 Açık Veri Stratejisi”ni hazırladı.

Kurumların veriye dayalı karar almasının ve yeniliği teşvik etmenin giderek değer kazandığı günümüz iş dünyasında, Konya Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası vizyonunu benimsemiş; Konya, “İnsan ve çevre odaklı, gücünü yerel ve evrensel değerlerden alan, akıllı teknolojilerden yararlanan, yenilikçi, öncü, sürdürülebilir ve iklim dostu Konya” olarak belirlendi.

KONYA TÜRKİYE’DE AÇIK VERİ PLATFORMU OLAN İLK ŞEHİRLERDEN BİRİ OLDU

Bu vizyon ışığında Büyükşehir Belediyesi, kentte yönetişimin güçlendirilmesi, kente hizmet eden paydaşlar arasındaki uyumun artırılması ve veriye dayalı yönetim ilkesi doğrultusunda 2021 yılında “Konya Açık Veri Portalı”nı hayata geçirerek, Konya’yı dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getirmiştir. Türkiye’de Açık Veri Platformuna sahip ilk şehirler.

10 farklı kategoride 150’ye yakın veri seti ile hizmet veren “Konya Açık Veri Portalı” için; Veri çeşitliliğinin ve sayısının artırılması, açık bilgi ekosistemine katkıda bulunulması, portalın sağladığı verimlilik ve veri farkındalığının artırılması, mevcut verilerin güncellenmesi ve sayının artırılması temel amaçlarıyla “2023-2025 Konya Açık Veri Stratejisi” hazırlanmıştır. paydaş kurumların

3 STRATEJİK HEDEF; 19 STRATEJİK AMAÇLA OLUŞTURULDU

3 stratejik amaç ve 19 stratejik hedefle oluşturulan Konya Açık Bilgi Stratejisi, kurumların bilgi varlıklarını yönetme ve paylaşma yöntemlerini belirleme süreçlerine ışık tutacak. Açık bilgi paylaşımını artırarak farklı paydaşların ve vatandaşların bilgiyi analiz etmesine ve yeni fikirler geliştirmesine olanak sağlayacak portal ile kurumların şeffaf hizmet anlayışının geliştirilmesi desteklenecek. Böylece Akıllı Şehir alanında da model olan Konya’da bilgiye dayalı karar verme kültürünün daha iyi seviyelere taşınması amaçlanıyor.

KONYA AÇIK BİLGİ PORTALI İNTERNET SİTESİNDE PAYLAŞIMA AÇILMIŞTIR

Küresel ve Ulusal Açık Bilgi Politikaları, Dünya Çapında Açık Bilgi Standartları, Konya Açık Bilgi Yönetişim Yapısı, İç ve Dış Paydaş İlişkileri, Konya Açık Bilgi Stratejik Hedefleri ve Amaçları gibi birçok başlığın yer aldığı “2023-2025 Konya Açık Veri Stratejisi” açıldı . konya.bel.tr adresinde yer alan Konya Açık Bilgi Portalı internet sitesi üzerinden herkesin erişimine açıldı.

Sürekli keşif çalışmaları ve Konya Açık Veri Ekosistemi’ne dahil olmak isteyen diğer kurumların da katılımıyla toplam veri seti sayısının 2023 yılı sonuna kadar 200’e ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberdernekpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu