Teknoloji

Korsan Cihazların Önünde Büyük Engel: Üçüncü Taraf Oyun Kumandaları Artık Xbox Konsollarında Kullanılamayacak!

Microsoft, geçtiğimiz günlerde oyun kumandaları başta olmak üzere üçüncü parti cihazların Xbox konsollarında kullanılamayacağını açıklamıştı.

Detaylar ?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birçok oyun severi ilgilendiren bir karara imza attı.

Ünlü şirket, lisanssız üçüncü parti oyun aksesuarlarının artık Xbox konsollarında kullanılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Söz konusu kararın 12 Kasım 2023 tarihinden itibaren uygulamaya geçeceğini belirten şirket, şimdiden birçok kişiye uyarı bildirimi göndermeye başladı.

Kullanıcılara gönderilen bildirimlerde üçüncü parti aksesuarların çeşitli teknik sorunlara yol açtığına dikkat çekilirken, Xbox tarafından onaylanan cihazların listesi de yer alıyor.

Microsoft’un gönderdiği uyarıda ‘bağlı bir cihaza izin verilmedi’ ibaresi yer alırken, başlığın altındaki 0x82d60002 kodlu kusur metninde ‘Yetkisiz aksesuarların kullanılması oyun deneyiminize zarar verir’ yazıyor. Bu nedenle yetkisiz aksesuarlar 12 Kasım 2023’ten itibaren engellenecektir.’ cümleler yer almaktadır.

Öte yandan bazı oyuncular, uyarı mesajlarının ardından kontrol cihazlarının çalışmayı bıraktığını iddia ediyor. Sorunun özellikle Xbox oyun kumandalarının uygun fiyatlı kopyalarında yaşandığı belirtiliyor.

Ayrıca bazı tanınmış oyun aksesuarı üreticilerinin de söz konusu kararın ardından çeşitli sorunlar yaşadıkları görülüyor.

Örneğin geliştirdiği oyun kumandaları ve ekipmanlarla ünlü Brook Gaming, yakın zamanda uygulamaya konulacak kararla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Şirket, bazı ürünlerinin Xbox konsollarında düzgün çalışmadığını ve mevcut sorunun çözümü için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Birçok kişi Microsoft’un Xbox için üreteceği yeni oyun kumandaları ve aksesuarlarında daha yüksek satış rakamlarına ulaşmak için böyle bir karar aldığını iddia ediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

haber-kiraz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu