Haber

Kuzey Denizi’nde yük gemilerinin çarpışması sonucu kaybolan 4 denizciyi arama çalışmaları durduruldu

Kuzey Denizi’nde Almanya Körfezi’nde 2 kargo gemisinin çarpışması sonrasında dün başlatılan kayıp 4 denizciyi arama çalışmaları durduruldu.

Alman Deniz Acil Durum Merkezi Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece saatlerinde gemi, helikopter gibi çok sayıda araçla arama çalışmalarının yürütüldüğü ancak bu çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine kayıp 4 denizcinin aranmasına başlandığı belirtildi. batan kargo gemisi “Verity” durduruldu.

Açıklamada, bugün bir daha denizde arama yapılmayacağı, kaza bölgesinde ne gibi önlemler alınacağına ilişkin kararın ise yarın verileceği belirtildi.

Açıklamada, “Verity” gemisiyle çarpışan 22 çalışanlı “Polesie” kargo gemisinin de Almanya’nın Aşağı Saksonya kentindeki Cuxhaven Limanı’na ulaştığı paylaşıldı.

Etkinlik

Bahamalar bayraklı kargo gemileri “Polesie” ile İngiltere bayraklı “Verity”, dün yerel saatle 05.00’te Helgoland Adası’nın 22 kilometre güneybatısında, Langeoog Adası’nın 31 kilometre kuzeydoğusunda çarpıştı.

Çarpışma sonucu batan “Verity” gemisindeki 7 denizciden 2’si kurtarılırken, 1 denizcinin cansız bedeni bulundu. 4 denizciye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam etti.

haberpendik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu