Yaşam

Son Zamanlarda Otomobil Sektöründe Dikkat Çeken 10 Çevre Dostu Yenilik

Otomobil bölümü, daha sürdürülebilir ve çevre dostu olma yolunda adım adım ilerliyor. İşte branşta öne çıkan çevreci gelişmeler!

1. Lityum pil

Toyota Prius Prime’da kullanılan lityum pil, otomobili daha da çevre dostu hale getiriyor. 1040 mil menzili ile 2022 yılının en çevreci otomobili seçildi.

2. E-yakıt

Porsche, çevreye duyarlı temiz bir ortamda üretilen e-yakıtlar için düğmeye bastı. Sentetik yakıt üretimine başlayan Porsche, 2024 yılına kadar 55 milyon litre sentetik yakıt üretmeyi hedefliyor.

3. Biyodizel

1970’lerde bulunan biyodizel bazında bitkisel yağlardan geliştirilen çevre dostu bir seçenek. İçerisine eklenen kimyasal faktörler ile sentetik bir yakıt türevi olarak karşımıza çıkmaktadır.

4. Güneş enerjisi ile kendi kendini şarj etme

Yakın zamanda tanıtılan Lightyear 2, güneş enerjisi kullanarak kendi kendini şarj edebiliyor. Aynı zamanda CO2 emisyonlarını da yarı yarıya azaltır.

5. Vegan kendi kendini şarj eden hibrit araç

Dünyanın ilk hafif hibrit aracı olan Vegan, aslında kendi kendini şarj eden bir üç tekerlekli bisiklet. Maksimum 70 km hıza sahip olan Vegan’da güneş enerjisi üssü de bulunuyor.

6. Frene basıldığında kendini şarj eden hibrit sistem

Trafikte ve kırmızı ışıkta araçta aşırı yakıt tüketimini engeller.

7. Vegan deri seçenekleri

Başta BMW ve Küçük olmak üzere birçok otomobil firması, iç tasarımda hayvansal kaynaklı hammadde kullanımını yüzde birden daha aza indirmeyi hedefliyor. Bu yüzden vegan deri ve artefakt seçeneklerini kullanacak.

8. Lastik geri dönüşümü

Michelin, ömrünü tamamlamış lastikleri karbon siyahı, petrol, çelik ve gaz üretmek üzere geri dönüştürmek için Şili’de bir fabrika kurdu.

9. Tamamen elektrikli karavan

Açılır tavanı ile çadır kurma imkanı da sunan Crosscamp Flex, Opel’in tamamen elektrikli karavan modeli olarak öne çıktı. 322 km menzile sahip 75 kWh bataryaya sahiptir.

10. Güçlü ve hızlı akü sistemleri

Peugeot’nun Inception’ında görülen güçlü batarya sistemi ile 5 dakikada şarj edildikten sonra 150 km menzile ulaşabiliyor. Gelişen piller de elektrikli araçların kullanımını artırıyor.

sarikamis-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu