Haber

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında Balıkesir’de Yaz Şenliği düzenlendi

Toplumun savunmasız kesimlerini sosyal devlet çatısı altında toplayan Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen Yaz Şenliği’nde depremden etkilenen yaşlı, genç herkes unutulmaz bir gün yaşadı, Vali Hasan Şıldak liderliğinde yürütülen projeler arasında.

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen Yaz Şenliği’nde tribünler, tribünler, atölyeler ve oyun alanları gezilerek sportif gösteriler izlendi. Etkinliklerde Balıkesir’deki çeşitli kurumların müzik toplulukları konserler verirken, savaş uçakları gösteri uçuşları yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın küçük bir konser vermesiyle başlayan etkinlik, ardından protokol konuşmalarına geçildi. Konuşmaların ardından Vali Hasan Şıldak ve beraberindekiler tribün, tribün, atölye ve oyun alanlarını gezerek sportif gösterileri izledi. Etkinliğin öğleden sonra bölümünde Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı müzik dinletisi ile başladı, ardından öğrencilerin hazırladığı jimnastik ve teakwondo gösterileri ve Türkiye Engelliler Derneği Manisiz Düşler Müzik Topluluğu konseri ile devam etti.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak gençlere ve çocuklara yönelik kültür ve spor etkinliklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da yaptığı konuşmada, pandemi ve deprem felaketi nedeniyle toplumun her kesiminin sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Birol Şahin, yaz tatilinde gençleri ve çocukları belediyeler tarafından düzenlenen kültür ve spor etkinliklerine katılmaya davet etti.

Vali Hasan Şıldak: “Bu bayram büyük”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak etkinlikte yaptığı konuşmada olayla ilgili bilgi verdikten sonra, “Şehit ailelerimiz, gazilerimiz, çocuklarımız, özel insanlarımız, özel eğitim okullarında okuyan çocuklarımız var. Onların değerli velileri var. Aslında bu öyle değil. klasik anlamda bir festival. “Uzanma festivali. Özel insanlarımızla bütünleşmenin, toplumumuzun savunmasız kesimlerini kuşatmanın ve kucaklamanın bir festivalidir. Bu bayram çok güzel bir bayramdır ve Balıkesir birliği, bütünlüğü, çekirdek yapısı ve kendine has yapısıyla bunu başarmaktadır.”

Balıkesir kapsamında düzenlenen Yaz Şenliği’ne Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Birol Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, CHP Milletvekili Serkan Sarı ile şehit aileleri, gaziler, depremzedeler, özel kişiler katıldı. Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi. öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. – BALIKESİR

arabanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu