Yaşam

Star Trek Üniformasının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Gene Roddenberry, Star Trek’i yaratırken parlak bir gelecek hayal ederken, oyuncuların üniformalarını seçmek için gerçek hayattan yararlandı.

Roddenberry, gösterinin yapımcılarıyla birlikte, mürettebatı oluşturan resmi amblemi tasarlarken Birleşik Devletler Donanması’nın yapısını ve üniformalarını kullanmayı seçti. Bu nedenle, Star Trek’te sıralamaların nasıl çalıştığını anlatan, oyuncuların formalarının renkleridir.

Kaynak:https://www.mentalfloss.com/article/8…

Aslında dizinin hayranları bilir. Dizinin ekibi mavi, kırmızı ve altın renkli üniformalar giyiyor. Bu tasarım, çeşitlilik adına rastgele seçilmedi.

Aslında her renk, geminin çeşitli hizmet rollerine karşılık gelir. Altın rengi; Yüzbaşı Kirk, Teğmen Sulu ve Pavel Chekov’dan oluşan komuta bölümü tarafından giyilir. Kırmızı üniforma, baş mühendis Scotty ve iletişim sorumlusu Uhura da dahil olmak üzere mühendislik/iletişim bölümüne ait. Mavi üniforma, McCoy ve Spock dahil bilim/tıbbi personel tarafından giyilir.

Star Trek’teki her şeyde olduğu gibi, tek tip renkler göründüğünden çok daha karmaşıktır. Aynı zamanda mühendisin ve bağlantı görevlisinin kırmızı üniformalarının güvenlik bölümünde aynı anda olduğunu simgelemektedir.

Peki, Atılgan’ın güvenlik kısmının amacı nedir?

Ekip yeni bir düşmanla karşılaştığında hızla ölen karakterleri destekliyorlar. Ekranda kırmızı forma giyen biri göründüğünde dizide uzun süre kalmayacakları dizi hayranları tarafından iyi biliniyor.

Orijinal fikir, şovun üniformalarının kırmızı, mavi ve yeşil olmasıydı!

Ayrıca, Kirk ve ekibin giydiği altın renkli üniformalar aslında o kadar da altın olmayabilir. Star Trek kostüm tasarımcısı William Theiss ile yapılan bir röportaja göre, asıl fikir şovun üniformalarının kırmızı, mavi ve yeşil olmasıydı. Aslında sette Kirk’ün kıyafeti kesinlikle avokado (veya limon) yeşiliydi, ancak stüdyo ışıkları altında üniformanın rengi altını anımsatan biraz farklı görünüyordu.

Kaptan Kirk’ün yeşil üniforması.

Bu, Star Trek hayranlarını, Kirk’ün resmi kıyafet ve yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi nadiren görülen alternatif yeşil üniforması içinde olduğu zamanlar da dahil olmak üzere birkaç kez yeşil giydiğini hatırlayana kadar şaşırtabilir.

Yani, Star Trek dünyasında Kirk altın giyerken, gerçek dünyada yeşil giyiyor.

Tüm bu alternatif üniformalar, Theiss’in tarif ettiği yeşilin tam tonuydu, ancak sette kullanılan üniformalardan farklı bir malzemeden yapılmışlardı ve görünüşe göre sette doğal tonu korumakta hiçbir sorunları yoktu. Altın rengi bir imalat yanılgısı olabilir, ancak renk o zamandan beri Kirk ve komuta görevlisi için resmi renk tonu olarak Star Trek serisine dahil edilmiştir. Yani Kirk, Star Trek dünyasında altın giyse de, gerçek dünyada Star Trek ekibi tamamen farklı bir renk şeması düşünülerek tasarlandı.

Yıllar içinde değişen renk düzeni.

Orijinal renk sisteminin tam aksine, komuta ekibinin kırmızı üniforma giydiği ve operasyon grubunun sarı üniforma giydiği Star Trek: Next Generation gibi sonraki Star Trek serilerine baktığınızda bu daha da kafa karıştırıcı hale geliyor. Ardından, Star Trek: The Motion Picture’de giyilen toz mavi üniformalar da dahil olmak üzere hemen hemen her yeni filmde kostümler ve renkler hızla değişti.

Roddenberry’nin detaylara gösterdiği mükemmel özen.

Roddenberry’nin ayrıntılara gösterdiği özen, o zamanlar bilim kurgu televizyonu için benzersizdi ve Star Trek serisindeki her şeyin bir amacı vardı. Bazı üretim aksaklıklarına ve şanssız yeniden tasarımlara rağmen, Star Trek ekibinin üniformalarını oluşturan renkler, birçok izleyicinin muhtemelen hiç fark etmediği bir hikayeyi ortaya koyuyor.

haber-ekinozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu