Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Uzun zamandır dünyaya hakim olan bu zihniyet artık iflas etmiş durumda ve insanlığı büyük bir çöküşe sürüklüyor.”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Modern Batı medeniyeti olarak tasavvur ettiğimiz ama uzun zamandır tüm değerleri, kurumlarıyla dünyaya hükmeden bu zihniyet, Artık iflas etmiş ve çökmüştür ama çöküşüyle ​​birlikte insanlığı da büyük bir çöküşe sürüklemiştir.” “Bu bizi doğru yöne sürüklüyor” dedi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı açılışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle gerçekleştirildi. PAÜ’nün tanıtım görselini izleyen PAÜ Rektörü Prof. Dr., açılış konuşmasını yaptı. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi 19 fakülte, 17 meslek yüksekokulu, 1 enstitü, 45 araştırma merkezi, 400 profesör, 150 doçent, 413 tıp fakültesi üyesi, 460 öğretim görevlisi, 792 araştırma görevlisi ve yaklaşık 400’üyle büyük bir üniversitedir. 50 bin öğrenci. Cumhuriyetimizin 100. yılını uluslararası, ulusal ve bölgesel etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz. Kırgızistan Oş Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz 2. Uluslararası Serahsi Sempozyumu, Kırgızistan Oş Üniversitesi ile yürüttüğümüz tarih yazımı çalışmaları da dahil olmak üzere bugüne kadar 68 etkinlik düzenlendi. Özbekistan Tarih Kurumu, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremiyle ilgili uluslararası konferansta. “Sempozyum faaliyetlerimizden bazılarıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyor, üniversitemize başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diliyorum” dedi.

“Bütün dünya artık yeter diyor”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in Filistin’de çocuk ve bebekleri öldürdüğünü, Şifa Hastanesi oksijen odasına düzenlenen bombalı saldırıda ise kuvözde 40 bebeğin öldüğünü söyledi. Başta gelişmiş Batı ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın bu soykırım saldırılarına sessiz kaldığını belirten Kurtulmuş, “Dünyada kimisi birinci sınıf insandır, kimisi insan bile değildir. Adam bu kadar çok ‘Biz’ demiyor mu? insan bile olmayan hayvanlara karşı mı savaşıyorsunuz? Hitler de onlara aynı şeyi söyledi.” Çağdaş Batı medeniyeti olarak tasavvur ettiğimiz, uzun zamandır tüm maliyetleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla dünyaya hükmeden bu zihniyet, artık iflas etmiş, çökmüş ama çöküşüyle ​​birlikte insanlığı büyük bir büyük bir uçuruma doğru sürüklüyor. yıkılmak. Filistin’de zulmeden Netanyahu ve çetesi değil. . Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Londra’da 300 bin kişi yürüyüş yaparken, bu cumartesi 1 milyondan fazla kişi yürüdü. Ve bu yürüyüşe ve yürüyüşte Filistin bayraklarının taşınmasına karşı Londra’daki yoğun baskıya rağmen. Aynı şekilde Almanya ve Fransa’da, Güney Kore’de, Japonya’da ve Amerika’da halk ‘artık yeter, insanlıktan kurtulun, adalet istiyoruz’ diyerek sokaklara çıkıyor. Hatta futbol maçları sırasında ellerinde Filistin bayraklarıyla sahaya çıkan gençleri artık o stadyumlarda onbinlerce kişi alkışlıyor ve tebrik ediyor. İnşallah yeni bir dönem, bir uyanış dönemi olarak ortaya çıkacaktır. “Dünyanın hem insan kaynaklı felaketleri hem de bu felaketlerin nasıl çözülebileceğini konuştuğu bu dönemde yeni bir söze, yeni bir bakış açısına ihtiyaç var” dedi.

“İkinci yüzyılda yeni hedefler koymalıyız”

İkinci yüzyıla giren Türkiye Cumhuriyeti’nin çok daha güçlü olması için vatandaşların var gücüyle çalışmaları gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında çok zorluklar yaşadık, çok güzel günler geçirdik, çok zor günler yaşadık. Yıkımını Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşadık. İkinci Dünya Savaşı’na girmesek de, İkinci Dünya Savaşı’nın getirdiği gerginlikler, yıkımlar… Her birinizin babaları, dedeleri o günlerin yoksulluklarını, yoksunluklarını hatırlıyorlar. Ama şükürler olsun ki, birinci yüzyılda bu noktaya şanla, şerefle, özgürlükle, demokrasiyle, bağımsızlıkla geldik. Artık önümüze yeni hedefler koymamız gerekiyor. Vesayet deyince sadece askeri darbede sokağa dökülen tankları, tüfekleri hatırlamayın. Vesayet deyince aynen böyle anıyoruz. Dün olsaydı, Batı zihniyetine inanan ve bizim onların emri altında olmamız gerektiğini düşünen bazı çevrelerin Türkiye’yi engellediği, Türkiye’nin sivil ve askeri bürokrasideki ilerleyişini engellediği günler. Mühendislik Fakültesi’nde Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında teknolojik başarıya ulaşmanın ne kadar zor olduğunu da öğreneceğiz. Öğretmemiz gerekiyor. Bu nedenle şunu söylemek istiyorum. Kendimize olan güvenimiz çok güçlü ve çok şükür vesayet merkezlerinin Türkiye’de hiçbir işi yok. İç ve dış vesayet odakları, Allah’ın izniyle geçtiğimiz dönemde büyük ölçüde geriledi. Türkiye’nin iç vesayet merkezlerinin tamamen tarihin çöplüğüne atıldığını açıkça söyleyebiliriz. Cumhuriyetimizin başlangıcından bugüne kadar sahip olduğumuz tam bağımsız, manda karşıtı Türkiye hedefini engellemeye çalışan dış vesayet odaklarına karşı artık mücadele zamanıdır. Bunun için çaba göstereceğiz. Sözlerle, sözlerle çaba elde edilemez. Gayret, çok çalışarak ve çabalayarak elde edilir. Mücadele edeceğiz. “Üniversitelerimizin her birini kendi alanında rekabet edebilecek fakülteleriyle dünyanın önde gelen kurumları haline getireceğiz.”

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Kurtulmuş ve Rektör Kutluhan, Teknofest’te projeleri ile dereceye giren öğrencilerin projelerini inceledi. Kurtulmuş, öğrencileri tebrik ederek onlara çeşitli hediye ve plaketler takdim etti.

Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa PAÜ Prof. Dr. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, bazı protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. – DENİZLİ

cayirliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu