Ekonomi

Türkiye uzaya elini kaldırıyor! Çalışmalar hızlandırıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’yi savunma sanayisinden sonra uzay sanayisinde de marka haline getirecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Kacır, Türk Uzay Ajansının çalışmalarını daha etkin bir şekilde yürütmesini sağlayacak ‘Uzay Kanunu’ hazırlıklarına başlandığını söyledi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır başkentte toplantıda Ayrıca “Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi” kurulacağını söyledi. Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmesinin uzay sektörü için milat olacağını belirten Kacır, “Uzay Kanununu Meclis’e getirmek istiyoruz, bir taslağımız var. Türk Uzayını mümkün kılacak bir taslak hazırladık. Ajansın çalışmalarını daha güçlü bir şekilde yürütmesi gerekiyor.” söz konusu. Kacır, Türkiye’nin şu ana kadar kendi uydusunu yaptığını anlattı.

Kacır, uzay yasasının ardından Ankara’da uzay teknolojisi geliştirme bölgesi kuracaklarını kaydetti. “Bu, milli uzay programlarının hedefleri dahilinde bir projeydi ve umarım Türkiye, savunma sanayinde olduğu gibi uzay sanayisinde de bir başlangıç ​​yapacaktır.”dedi.

KOSGEB FONLARI YÜZDE 100 ARTACAK

Öte yandan Bursa’da iş dünyası temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk ekonomisinin geleceğinin Ar-Ge, inovasyon ve ihracatla belirleneceğini söyledi. Kacır, “Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta KOSGEB İcra Komitesini topluyoruz. Destek tedbirlerini en az yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz. Dijitale ve yeşile de çok güçlü destek vereceğiz.” Teşvik uygulamamızdaki kapsamlı reformla dönüşüme katkı sağlayacağız. Şirketlerimizi yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm konusunda destekleyeceğiz.” Merkezi duyuracağız. 5 yıllık bir yol haritasına sahip olacaklar. Mevcut dijital olgunluk seviyeleri belirlenecek. Benzer bir modeli bu alandaki Ar-Ge teşviklerinde de uygulamayı planlıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve diğer bakanlarımızla aynı fikirdeyiz. Yatırım kredilerindeki faiz oranlarını mutlaka düşürmemiz lazım. Bunun en ideali ise “Teşvik sağlamanın yolu güçlü faiz ve temettü desteklerinden geçiyor. İnşallah yakın zamanda bu çalışma açıklanır. Desteklerimiz sayesinde yatırımcılara yönelik faiz oranları şu anki seviyeden daha düşük olacak.”dedi.

menteseajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu