Ekonomi

Türkiye’ye ‘değer’ katanlar ödüllendiriliyor

İSTANBUL (İGFA) – Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da ‘Türkiye için Değer’ unsuruyla düzenlendi Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni, savunma sanayinden gıdaya, ihracattan gastronomiye, sanat ve spor dünyasından birçok markayı ve Türkiye’den değerli isimleri bir araya getirdi.

Başarı hikayeleriyle Türkiye’nin ufkunu genişleten, şubelerine ve topluma örnek olan birbirinden değerli marka ve isimlerin ödüllendirildiği törende. Türksat, Galataport, Aselsan, LC Waikiki, Arçelik, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Şef Fatih Tutak, Ampüte Ulusal Grubu, Odunpazarı Çağdaş Müzesi ve Sanatçısı Refik Anadolödüllerini aldı.

Zirve, Ticaret Bakan Yardımcısı İstek Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Ticaret Bakan Yardımcısı İşte Tuna Turagay yaptığı konuşmada şunları söyledi: “4. Değerler Zirvesi ülkemiz için çok önemli. Türkiye’nin değerli markaları var. İstanbul’umuz başlı başına bir değer ve markadır. Bu zirveye üçüncü katılışım. Zirvede Türkiye’mize büyük katkı sağlayan ve değerlendirme sonucunda ödül kazanan birçok arkadaşımızın yanında olduk ve ödüllerini takdim ettik. Bugün Türkiye’ye değer katan birçok marka var. Hayırlı olsun, Türkiye’mize değer katan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, “Türkiye’yi en çok ihracat yapan ülkelerden biri haline getirme vizyonuyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ancak bu çabamızda var olan değerlerimize değer katarak ulaşabiliriz. Büyük hedeflerimiz için ihracatımızda yüksek teknolojili, tasarımlı ve markalı işlerin payını artırmak zorundayız. Ülkemizde bu potansiyelin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Bir yandan var olan değerlerimizi korurken diğer yandan da yenilerini geliştirme arayışı içindeyiz. Sektörel bazda katma değeri artırmak için derneklerimizle iş birliği ve uyumu üst düzeyde tutuyoruz.”

Zirve ve ödül töreni dördüncü kez imzalanıyor Pınar Erez, Değer Zirvesi Komitesi Lideri Eğer; “Türkiye’de doğan markaların isimlerini daha çok duyurmak, yenilikçi yeniliklerle dikkatleri üzerine çekmek ve küresel başarılara imza atmak hedefiyle çıktığımız bu yolda ülkemiz fiyatlarının karşılığını vermenin heyecanını yaşıyoruz. Markaları ödüllendirirken sorumlu, duyarlı ve saygılı bir marka duruşu sergileyen ve sürdürülebilirliği düşünen markalara her zaman öncelik verdik. Bugünkü ödül töreninde, kültürel zenginliğimizi ve sportif başarılarımızı uluslararası arenaya taşıyan marka ve isimlerin yanı sıra Türkiye’ye değer katan markaları ağırladık ve bizleri gururlandıran başarı hikayelerini paylaştık.”

Törende markalara ve isimlere ödülleri Ticaret Bakan Yardımcısı İşte Tuna Turagay, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ve Pınar Erez tarafından takdim edildi.

İŞTE KATEGORİLER

etkinlikte Bilişim Sektörüne Değer Katan Marka’ Ödül, Türksat adına Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kemal Yüksek, Hayata Değer Katan Marka’Ödülü, Galataport İstanbul Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Fazilet Tavas’a takdim eden Galataport/DOĞUŞ, ‘Savunma Sanayine Değer Katan Marka’ASELSAN adına ödülün ASELSAN’a takdimi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’e, ‘Markalı İhracata Marka Katma Değer’Ödül, LC Waikiki e-ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş’e ve ‘100 Yıllık Değer’Ödül, Kuru Kahveci Mehmet Efendi adına Kuru Kahveci Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Akgün’e verildi.

‘Türk Gastronomisine Değer Katan Marka’Ödül, Türk Fatih Tutak adına Şef Fatih Tutak’a verildi. ‘Ülke Sporuna Değer Katan Marka’ Ödülü Ampute Milli Takımı adına Türkiye Bedensel Engelliler Sporları Federasyonu Lideri Av. Muaz Ergenen’e, ‘Sanata Değer Katan Marka’ödül Refik Anadol’a, ‘Kültürel Mirasa Değer Katan Marka’Ödülün Odunpazarı Çağdaş Müzesi adına Polimeks Holding Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Aykanat’a verildiğini, ‘ Milli Üretime Değer Katan Marka’Arçelik İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat’a ödülü Arçelik adına takdim edildi.

buharkenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu