Haber

YKS tercihleri ​​ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS tercihleri ​​nereden, nasıl?

evet Seçimler ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS tercihleri ​​nereden, nasıl? Soruları tercih yapacak öğrencilerin gündemindeydi. YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih dönemi başladı. Tercih yapacak öğrencilerin YKS tercihleri ​​ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS tercihleri ​​nereden, nasıl? soruları araştırır. İşte YKS tercih ücreti merak edilenler…

YKS TERCİHİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS Tercih Rehberi’nin açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başladı. Seçim süreçleri 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılacak. Tercih sonuçları, tercih süresinin bitiminden sonra yapılacak değerlendirmelerin ardından belirlenecek.

YKS TERCİH SON GÜN SAAT KAÇ 2023?

2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 27 Temmuz’da 2023-YKS tercih süreci başlatıldı. 2023 üniversite tercihleri ​​27 Temmuz’da başlayıp 8 Ağustos’ta sona erecek. Bu aşamadan sonra değerlendirme çalışmalarına başlayacak olan ÖSYM, sonuçları en geç 25 Ağustos’a kadar açıklamayı planlıyor. Tercih işlemleri 08 Ağustos 2023 saat 23:59’da kesinleşecektir.

2023 YKS TERCİHLİ FİYATINIZ VAR MI?

YKS sınavına giren ve tercih yapacak adaylar rastgele seçim ücreti ödemeyecektir.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

3,5 milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde açıklandı.

YKS SINAV SONUÇLARINI NEREDE GÖREBİLİRİM?

YKS sonuçları TC kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilir. Öğrenciler üniversite tercihlerini YKS’den alacakları puana göre yapacaklar.

SINAVIN KAZANANLARI BİRİNCİ AÇIKLANDI

ÖSYM Lideri Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada kazananları tek tek okudu: “Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) Sayılarla Birincisi Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar, Özel Mesleki Eğitim Fen Lisesi (Konya) Eşit Ağırlık Birincisi; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), Sözlü birincisi; Ahmet Berk Takir Kabataş Erkek Lisesi.”

3 milyon 500 bini aşkın adayın başvurduğunu belirten Ersoy, “Sınavda sorulan sorular açısından soru iptali ve cevap seçenek değişikliği söz konusu değil. Dolayısıyla temiz bir YKS süreci tamamlanmış oldu.”

mustafakemalpasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu