Haber

Zonguldak’ta 13 yıl önce meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 30 işçi dualarla anıldı

Zonguldak’ta 13 yıl önce meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 30 işçi dualarla anıldı

ZONGULDAK – Zonguldak’ta 13 yıl önce barut patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci, olayın yaşandığı madende dualarla anıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Kuruluşu -540 kodlu madende 17 Mayıs 2010 tarihinde grizu patlaması meydana geldi ve olayda 30 madenci hayatını kaybetti.

Felaketin 13. yılında hayatını kaybeden madenciler, olayın meydana geldiği madenin önünde dualarla anıldı.

Anma törenine 00.00-08.00 vardiyası çalışanları ve 08.00-16.00 vardiyası çalışanları katıldı.

Kuyu başında düzenlenen anma töreninde Kur’an-ı Kerim okundu. Hayatını kaybeden personel için dualar edildi. İkramların ardından tören sona erdi. Gündüz vardiyasında çalışan işçiler, metrelerce yerin altında kalan meslektaşları için düzenlenen törenin ardından kömür üretimi için madene indi.

Törene TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Memnun ile sendika yöneticileri, TTK Karadon Teşkilatı yetkilileri ve personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan GMİS Genel Müdür Yardımcısı İsa Memnun, 13 yıl önce meydana gelen maden faciasında şehit olan 30 işçiyi rahmetle antıklarını belirterek, şunları söyledi:

“2010 yılında bir kazada hayatını kaybeden kardeşlerimizi anmak için burada toplandık. 2010 yılında burada hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimizin ve tüm maden şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okuduk. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı dileriz.Rabbim bir daha böyle kazalar yaşatmasın.Bu kazalar son kazalar olsun.Rabbim tüm madencileri ve tüm madencileri korusun. İşçilerin ayaklarına taş değmesin.”

“Türkiye’nin her yerinde göreve gidiyoruz”

4 yıllık maden işçisi Abdurrahman Ekşi, “Dört yıldır madenciyim. 2019’dan beri çok kaza gördüm. Ölümlü kazada gördüm. Bir abimi kaybettim. Yıllardır burada toplandık. 2010 yılında kaybettiğimiz kardeşlerimiz.Anma yaptık.Kur’an-ı Kerim okundu.Allaha dua ettik..Bir daha böyle ölümlü kazalar görmeyiz inşallah.Devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız. Son olarak Bartın Amasra’da meydana gelen ölümlü kazada yine yüreğimiz yandı.Bir daha böyle şeyler görmek istemiyoruz.Türkiye’nin her yerinde göreve gidiyoruz.Yaparız madenciyiz “Elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

ozvatan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu