Haber

ABD’de yaşayan Türkler depremzedeler için seferber oldu

Deprem bölgesinde meydana gelen büyük çaplı yıkımların ardından ABD’den yardımlar gelmeye devam ediyor.

New York ve New Jersey’de yapılan çalışmalar merceklere yansıdı.

Türk nakliye şirketi yardım için kapılarını açtı

ABD’nin dört bir yanından Türkiye’deki depremzedelere yardım gönderilmeye devam ederken, yardıma kapılarını açan Türk nakliye şirketine New Jersey ve New York’ta yaşayan Türkler akın etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yurt dışından yardımlar hız kesmiyor.

“Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum”

ABD’de faaliyet gösteren Portx denizcilik şirketinin sahibi Eyüp Ulu’nun Facebook hesabından depremzedelerin Türkiye’ye yardım ulaştıracağını açıklamasının ardından şirketin New Jersey’deki tır parkı kısa sürede hayır toplama merkezine dönüştü:

Dün gece Facebook’a bir yazı koydum. ‘Yardım etmek isteyenler eşyalarını getirsinler, biz konsolosluğumuz aracılığıyla Türkiye’ye götürelim.’ söyleyerek. Doğal olarak aklımızdan geçen dört beş palet gibi bir şey toplarız diye düşünüyordum. Hiç böyle bir şey beklemiyordum.

“Acil ihtiyaçları buradan göndereceğiz”

Bir hafta içinde buradan 100 konteyner yükleyeceğiz. Türk Hava Yolları uçaklarını bizim için açtı. Acil gereksinimleri burada yayınlayacağız.

“Acilen çadır ve portatif tuvalet ihtiyacımız var”

Ulu, yardımın sadece bölgeden değil, ABD ve Kanada’nın dört bir yanından da yüklerle tır parkına aktığını söyledi:

Burada bağışları paylaşıyoruz. Acil şeyleri uçakla, kıyafetleri ve diğer şeyleri gemiyle göndeririz. Bir ay sürecek çünkü öyleler. Arkadaşlarımdan tek bir isteğim var. Acilen çadır ve seyyar tuvalet ihtiyacımız var, boyutları bizim için değerli değil, taşırken içine bir şeyler koyabiliyoruz.

“Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz”

ABD’deki ilk Türk yerel yöneticilerden biri olan ve yardım malzemelerinin sınıflandırılmasında uyumu sağlayan Morris İlçe Belediye Başkanı Tayfun Selen, Türkiye’de yüzyılın felaketi nedeniyle Amerika’daki Türk toplumunun birlik olduğunu söyledi.

selen, Buradan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.söz konusu.

“Amerika’nın her bölgesinde bu tür planlar var”

Yardımların tasnifinde seve seve çalışan Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) Başkan Yardımcısı Gökhan Doğan, Türk-Amerikan toplumunun tüm kesimlerinin mağdurlara yardım eli uzatmak için ortada olduğunu söyledi:

Son bir haftadır elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Amerika’nın her bölgesinde bu tür uygulamalar var, konsolosluklarımızın ve büyükelçiliklerimizin öncülüğünde çok güzel bir oluşum oluşturduk.

Kamyon parkında yüzden fazla gönüllü, tonlarca yardımın kolilere ayrılmasına ve panellere yüklenmesine yardımcı oluyor. Yardımların gelecekte de devam etmesi bekleniyor.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği, bağışçılara kullanılmayan malzemeleri kolay ayırma için şeffaf torbalara koymalarını tavsiye ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu