Haber

Manisa’da ölü köpek olayında zanlılardan biri serbest bırakıldı

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde bir bağ evinin bahçe kapısına asılan ölü köpekle ilgili soruşturma kapsamında zanlı olarak gözaltına alınan 2 kişiden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. kontrol kuralı tarafından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, şüphelilerle ilgili 3 adres ve 1 araçta yapılan aramada köpeğin ölümüne ilişkin herhangi bir delil veya bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Turgutlu Ovası Arpalık’ta bir bağ evinin bahçe kapısında iple asılı ölü bir sokak köpeği olduğunu görenler, durumu TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe Karaduman ile birlikte Manisa Hayvanları Koruma Derneği’ne (Manisa HAKDEM) bildirdi. Karaduman, köpeğin arka ayaklarından kapıya asıldığı fotoğrafı derneğin sosyal medya hesabından yayınlayarak, “Maalesef bugün çok üzücü bir görüntüyle karşılaştık. Turgutlu Arpalık mevkiinde bir çiftlik evinin kapısında asılı duran bir can. Kimin neden yaptığı bilinmiyor.Gören vatandaş fotoğraflayıp bize gönderdi.Çünkü ben bu görüntüyü yayınladım.Çok özür dilerim tüm kolluk kuvvetlerini konu ile ilgili göreve davet ediyorum.Kameraları da istiyorum. bölge incelenip bunu yapanlar ortaya çıkarılsın.Bugün bu ruhlara bunu yapanların yarın insanlara neler yapmayacağını bir düşünün.”

Sosyal medyada çok sayıda tepki gösterilirken, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı inceleme başlattı. Jandarma, köpeği öldürüp bahçe kapısına asan zanlı veya zanlıları tespit etmek ve yakalamak için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Bu kapsamda 2 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan biri jandarmadaki işlemlerinin ardından, diğeri ise sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Turgutlu Belediyesi’nde görevli veteriner hekim tarafından yapılan incelemelerde hayvanın öldükten sonra kapıya asıldığı belirlendi. Olayın faili olduğu değerlendirilen SY ve BG’ye ilişkin soruşturma, 3 adres ve 1 araç.Yapılan aramada, söz konusu hayvanın ölümüyle ilgili olabilecek herhangi bir delil ve bulguya rastlanmadı. Belge kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak şüpheli olarak alınan SY, kolluktaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. tutuklanmış ve Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulundurulduktan sonra mevcut delil durumu dikkate alınarak inceleme talebiyle yeniden Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir. Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği denetim tedbiri kararı verirken, soruşturma süreçleri bu haliyle devam ediyor.”

haber-yenice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu