Haber

Adana’da 2 DAİŞ’liye dava açıldı

Adana’da terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan iki kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 25 Ağustos 2023’te tutuklanan Suriye uyruklu MA ve SHH hakkında savcılığın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Sanıklar hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, sanıkların DEAŞ’a katılımı artırmak için toplantılar yaptığı, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın yer aldığı, örgütün Suriye’deki sözde üst düzey üyeleriyle temas halinde oldukları belirtildi. .

MA ve SHH, örgütsel faaliyetlerinde kod isim kullanmış, örgütten ihraç edilen kişilerle temasta bulunmuş, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın işgal ettiği bölgede örgütsel ders ve toplantılara katılmış, evlerinde örgütsel belgelere el konularak eylemler gerçekleştirilmiştir. örgütün Suriye’de yürüttüğü silahlı çatışmalarda “savaşçı” olarak yer alıyor. Kaydedildiği iddianamede sanıkların “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezalarıyla cezalandırılmaları istendi.

İddianamede yer alan ifadelerindeki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar MA ve SHH’nin yargılanmasına Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu