Ekonomi

Hindustan Unilever üçüncü çeyrekte gelirde ılımlı bir artış öngörüyor

MUMBAI – Hindistan’ın önde gelen tüketim malları şirketlerinden biri olan Hindustan Unilever Limited (HUL), üçüncü çeyrek kazançlarında ılımlı bir artış bekliyor ve gelirlerin yıllık bazda yüzde bir artarak 15.324 milyar rupi’ye çıkacağı varsayılıyor. Şirketin faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancının (FAVÖK) önceki yıla göre yüzde beş artarak 3.699 milyar Rupi’ye ulaşması bekleniyor. Vergi sonrası kârın (PAT) da bir önceki yıla göre yüzde yedi artarak 2.669 milyar rupi’ye yükselmesi bekleniyor.

Gelir ve karlılıktaki hafif artışa rağmen HUL’un hacim büyümesi yüzde iki gibi düşük bir seviyede kalıyor. Bunun nedeni kırsal talepte devam eden ve şirketin performansını etkilemeye devam eden zorluklardır. Yatırımcılar, özellikle marjların yüzde yirmi dört seviyesine ulaşması beklenen bir puanlık iyileşmenin ışığında, yönetimin gelecekteki talep ve kârlılık görünümüne ilişkin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyor.

Şirketin hisse senedi performansı geçen yıl yüzde dörtten fazla düşüşle bu zorlukları yansıtıyordu. Bugün HUL hisseleri %0,83’lük hafif bir düşüş yaşayarak hisse fiyatını 2.541,8 Rupiye getirdi. HUL’un en son mali projeksiyonu, tüketim malları segmentinde toparlanma işaretleri veya daha fazla olumsuzluk olup olmadığını inceleyecek olan, yakında yayınlanacak olan ayrıntılı kazanç raporunun yolunu açıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu