Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala: ‘Türkiye felaketin eşiğinden döndü’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Erzurum’da düzenlenen belediye başkan aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, “O 6 kişilik masanın etrafında oturan oy veren bazı vatandaşlarımız şunları söyledi: ‘Türkiye bir felaketin eşiğinde. Adamlar şunu söyledi, 6’ Sofrayı kuranların ifadesi şu: ‘İyi ki kazanamadık.’ “Türkiye böyle bir uçurumun kenarından alındı. Bunu sen yaptın” dedi.

Cumhur İttifakı, Erzurum’da 31 Mart 2024 yerel seçimleri için belirlenen büyükşehir ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttı. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Mehmet Sekmen, AK Parti Milletvekili Selami Altınok’un konuşmalarının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ilk turu tamamladı. 14-28 Mayıs. Aldıkları seçimlerin 31 Mart’ta taçlandırılacağını söyledi. Konuşmasında muhalefeti eleştiren Aydın, “Sizin bu garip kardeşiniz sadece TBMM’de değil, burada da arkadaşlarımız var. Türkiye’yi Türkiye’de temsil ediyoruz. Tıpkı Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi üç farklı uluslararası meclis. Aynı parlamento mantığıyla çalışıyoruz. Bunlardan birinin Türkiye heyeti başkanı Selami Altınok Bey. Geçmişte kardeşlerimiz vardı. Böyle bir hizmet ağı içindeydik. Dünyanın her parlamentosunda hangi toplantıya katılırsak katılalım gördüğümüz bir şey var: Türkiye aleyhine bir karara gelindiğinde İngilizler, Fransızlar, Belçikalılar, Yunanlılar ve Romenler bir araya gelerek Türkiye’ye karşı çıkıyorlar. El kaldırıyorlar. Türkiye’nin lehine bir şey olduğunda hepsi tehlikede, sert konuşuyorlar, çünkü biliyorlar ki tarih tekerrür edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye Yüzyılı ayağa kalkıyor, 21. yüzyıl da bu noktaya ulaşacak. yeni sahibiyle yeniden bir araya gelmek. Kendi içimize dönüyoruz, kendi parlamentomuza bakıyoruz, inanın terörle mücadele, savunma sanayinde bağımsızlık, Amerika ile F-400 ve F-16 görüşmesi olunca her kafadan bir ses çıkıyor. IMF ve Dünya Bankası’na karşı çıkmak söz konusu, ses çıkmıyor. “Sadece Cumhur İttifak tek başına elini kaldırır” dedi.

‘SENİ ŞİKAYET EDİYORUM’

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın üyeliğinin düşürüldüğü toplantıda yaşananları hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

“Size şikayet ediyorum. Çevrenizdekilere söyleyin. ‘Meclis’te terörist istemiyoruz’ diyorlar ama terör uzantılarına af dileyenlerle birlikte yürüyorlar. Meclisi gözetim altına alıyorlar. Biz uygulamaya geçiyoruz. Bir milletvekilinin mahkeme kararıyla sokakta demokrasiden bahsediyorlar ama nereye giderlerse gitsinler Türkiye’ye, efendilerinin yanına gidiyorlar.” Onlar şikayet ederler. Teröristin milletvekili olamayacağına ilişkin mahkeme kararına oy vermeye gelindiğinde eller susar, ağızlar konuşmaya başlar. Hatta o kadar cesur hareket ediyorlar ki, Meclis kürsüsünü işgal etmeye kalkıyorlar. Anayasayı atıyorlar. Peki bunu kimin adına yapıyorlar? Seyahat olaylarıyla başlayan bu provokasyonlar bugün de devam edecek. “Önderimiz son konuşmasında uyardı. 31 Mart’a kadar şiddeti artan sokak provokasyonları olacak. Bunlara kapılmayın. Allah’ın izniyle Erzurum çimentodur. İnşallah Erzurum’un bin yıllık harcını kimse kıramaz.” Erzurum’da.”

TÜRKİYE UÇURUMUN YANINDAN ÇIKARILDI, BUNU SEN YAPTIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, “Şu anda ne sol alt ne üst var. 6 kişilik masa darmadağın. Siz dağıttınız. 6 kişilik masanın altından o kadar çok protokol çıktı ki” dedi. O 6 kişilik masanın etrafında oturanlardan, oy veren vatandaşlarımızdan.” Bazıları şöyle dedi: ‘Türkiye bir felaketin eşiğinde.’ Adamlar şunu söyledi, altı kişilik sofrayı kuranlar, onların ifadesi bu, ‘iyi ki kazanamadık’. Türkiye böyle bir uçurumun kenarından alındı. Bunu başardın. Onlar protokollerle uğraşırken, birbirlerini bıçaklamakla suçlayıp suçlu ararken, biz ne yaptık, siz ne yaptınız, Mayıs seçimleriyle sandık başına gittiniz “Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçtiniz” Yolunuza devam edin dedik. Ertesi gün kabineyi kurduk ve hizmete devam edin, yola devam edin dedik. Altındaki imza sizin. Sizi tebrik ediyorum” dedi.

YA IRAK YA SURİYE

6 kişilik masanın etrafındakilerin terörle mücadeleye yönelik muhtıralara hayır dediğini belirten Ala, “Mutabakat geliyor. Daha önce teröristler Türkiye sınırları içinde saldırıyordu. Biz bunu değiştirdik, sınırların dışına çıkacağız dedik. Biz bunu değiştirdik.” Liderlerin karargâhı nerede olursa olsun savaşacak, ister Irak olsun, ister Suriye.” Bunun için Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Meclis’ten yetki talep ediyor. Altı kişilik masanın etrafındakiler buna hayır diyor ama Cumhur İttifakı evet diyor ve biz de oradayız. Biz ülke dışında terörle mücadele ediyoruz. Daha önce Türkiye’de çekiç gücü vardı. Diğer ülkelerin askerleri ise “Türkiye’de konuşlandırılmıştı. Biz şimdi ne yapıyoruz? Askerlerimiz 20’ye yakın ülkede barış ve huzura hizmet ediyor” dedi.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından 20 ilçenin adayları tek tek kürsüye davet edilerek partililerle tanıştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu