Haber

Amasra Belediyesi 7. Heritage İstanbul Restorasyon Fuarı’na katıldı

amasraBelediyesi, 7. Heritage İstanbul Onarım, Arkeoloji, Müze ve Kütüphane Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Kültürel miras alanında dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla ‘Geçmişe Bir Gelecek Getir’ sloganıyla düzenlenen 7. Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji, Müze ve Kütüphane Teknolojileri Fuarı, 3-5 Mayıs 2023 İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılmıştır.

Fuarın 3. gününde Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar, Amasra ile ilgili sunum yaptı. Panelde Türk Tarih öğretmeni ve yazar Necdet Sakaoğlu ile söyleşi yapıldı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Sakaoğlu’na plaket takdim etti. Sakaoğlu daha sonra Amasra Belediyesi standında ağırlandı.

Başkan Çakır’ın stantta ağırladığı isimler arasında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Becerikli Polat, İBB Kültür Vakıfları Daire Başkanı Oktay Özel, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Hanik, UNESCO Türkiye Milli Komitesi komitesi üyesi Doç. Dr. Zeynep Eres ve İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeoloji Bölümü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan yer aldı.

Amasra Belediyesi standı, fuar boyunca katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu