Haber

Mustafa Varank ‘uyumayan’ gençle buluştu

BURSA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerle Söyleşi” programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Mümine Şeremet Uyuyan Kütüphane’de gerçekleştirildi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. kişi katıldı.

GENÇLERE YATIRIM YAPIN

Bursa’nın gözdesi ve Türkiye’nin ilk plastiksiz kütüphanesi ‘Uyumayan Kütüphane’de gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türk yüzyılını gençlerimiz kuracak. Gençlerimizin önümüzdeki süreçte birçok başarıya imza attığını göreceğiz. Gençlerimiz yetenekli, pahalı, başarılı. Tüm dünyanın konuştuğu insansız hava araçlarını üreten BAYKAR’ın yaş ortalaması 28’dir. Bunu başaran gençlerimiz daha nice başarılara imza atacaktır. Türkiye’nin arabası TOGG ile gurur duyuyoruz. 60 yıllık hasreti Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki bugün Türkiye’nin otomobilini elektrikli yaptık. Genç arkadaşlarımız bundan hidrojen yapacaklar. Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İmece’yi uzaya fırlattık. İnanıyorum ki gençlerimiz insanlı uzay görevlerini yürütecek o uzay araçlarını tasarlayan ve üreten bireyler olacak. . Gençlerimize yatırım yapmaya ve desteklemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin başarı hikayelerini onlarla birlikte yazacağımıza inanıyoruz. Türkiye, gençlerimizin başarılarıyla tarih yazacaktır” dedi. Uyumayan Kütüphane harika bir eser. Belediyemiz gençlerimizin vakit geçirirken kendilerini geliştirebilecekleri bu yeri en keyifli imkanlarla hizmete açtı. Bu vizyoner çalışmayı hayata geçiren Yıldırım Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

‘HİZMETTE ÖNCELİK GENÇLER’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Hizmette öncelik gençlerdedir’ mottosuyla eğitimden iş hayatına, kültürden spora hayatın her alanında gençlerin yanında yer aldıklarını dile getirdi. Hizmet anlayışlarının merkezinde gençlerin yer aldığına işaret eden Lider Yılmaz, “Gelecek nesillerimizi yeniden canlandıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Yıldırım’da 7/24 açık olan ilk Mümine Şeremet Yatılı Kütüphanemiz ilçemizin büyük bir ihtiyacına cevap verdi. Açıldığı günden itibaren Yıldırım’ın eğitim ve kültür hayatına yeni bir soluk getirmiştir. 20 binden fazla eseri bünyesinde barındıran Kütüphanemiz, 300 kişilik kütüphane alanı, özel okuma alanları, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, kütüphanesi ile sadece Yıldırım gençlerine değil, tüm Bursalı gençlere hizmet vermektedir. kafeterya, dinlenme alanları, özel ikramlar ve kolay lokasyon.”

Gençlere yönelik projelere öncelik verdiklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mümine Şeremet Uyumaz Kitaplığımız yapılmadan önce burası toplantı odası olarak kullanılıyordu. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak haftada 1 saat kullanılan bu ortamı 365 gün 24 saat eksiksiz kullanılabilen bir hale dönüştürdük. Bu kapsamda Mümine Şeremet Uyuyan Kitaplığımız ile hedefimize ulaştık. Hal böyle iken gençlerimizden gelen yoğun talep bizleri ilçeye yeni kütüphaneler kazandırmaya sevk etti. Barış Manço Kültür Merkezi’nin üst katını kütüphaneye dönüştürdük ve semtin 2. Uyuyan Kütüphanesini hizmete açtık. 600 binden fazla genci kütüphanelerimizde ağırladık. Yeni konsept kütüphaneleri ilçemize kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıldırım’ın geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a bizlere ve gençlerimize verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi. Program, gençlere çeltik ikramı ve çorba ikramı ile son buldu.

haber-kabatas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu