Haber

Antalya’da Sel Felaketi Sonrası Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

ANTALYA’da dün sağanak yağış nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, baskın yapılan ev ve işyerleri ile alt geçitlerdeki suların tahliyesi için çalışma yapıyor. Sokak temizliği çalışması yapan ekipler, selden en çok etkilenen mahallelerden biri olan Yeşildere’de vatandaşlara sabahları çorba, öğle ve akşam yemeklerinde ise 3 çeşit sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 12 saatte metrekareye 330 kilogram yağışın düştüğü bölgede 24 saat aralıksız çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek koordinasyonunda Büyükşehir Afet Uyum Merkezi, 1450 işçi, 290 araç ve iş makinesiyle selden etkilenen Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı’ndaki afetlere müdahale ediyor. Büyükşehir grupları, gece boyunca su baskını sonrası araç trafiğine kapatılan alt geçitlerin açılması için yoğun çaba harcadı. Diğer kurumlarla koordineli olarak yürütülen çalışmalarda alt geçitlerde motopomplarla su tahliyesi gerçekleştirildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmaların ardından Gıyasettin Keyhüsrev, Tonguç, Otogar ve Falez alt geçitleri trafiğe açıldı.

İTFAİYE GRUPLARINDAN ANINDA MÜDAHALE

ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, suyla dolan Çallı ve TEDAŞ alt geçitlerindeki suyu tahliye etmeye devam ediyor. Temizlik çalışmalarının ardından gün içerisinde alt geçitler trafiğe açılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1678 olaya müdahale ederek 636 vatandaşı mahsur kalan evlerden tahliye etti. İtfaiye ekipleri su basan konutlar, okullar, kamu kurumları ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmeye devam ediyor. Teknik İş ekipleri ayrıca hasarlı yol ve kaldırımların onarımını da yapıyor.

TEMİZLİK VE DEZENFEKTAN İŞİ

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe ekipleri, sokakları temizleyerek, selin biriktirdiği atıkları ortadan kaldırarak selin izlerini silmeye çalışıyor. Çevre Sağlığı ve Denetim Dairesi ekipleri de sel bölgesinde hastalıklara neden olabilecek sinek, haşere ve kemirgen üremesine karşı ilaçlama çalışması yürütüyor. Temizlik kitleri aynı zamanda vatandaşların su basmış evleri temizlemesine de yardımcı oluyor.

YEMEK VE GİYİM STANDI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, selden en çok etkilenen mahallelerden biri olan Yeşildere’de vatandaşlara sabahları çorba, öğle ve akşam yemeklerinde ise 3 çeşit sıcak yemek ikramında bulunuyor. Afetzedelere su ve ekmek yardımı da yapılıyor. Sular çekildikten sonra sosyal hizmet uzmanları evlerdeki hasarı tespit ederek eşya, giyecek ve gıda desteği sağlayacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri ayrıca Aksu Yurtpınar ve Kepez Altınova ile Gaziler mahallelerindeki hasarlı seralardaki hasar tespitini yapacak.

Cenazesi AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Kepez ilçesindeki Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’nde itfaiye ekiplerinin su ve çamur tahliyesi çalışmaları sırasında cansız bedeni araçtan çıkarılan Halil Yıldız’ın (47) Antalya Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Yıldız’ın naaşını teslim alan oğulları Akın ve Umut’un yanı sıra yakınları ve meslektaşları da büyük üzüntü yaşadı. Yıldız’ın benzin istasyonunda teknik işçi olarak çalışan iş arkadaşlarından Mehmet Irmak, 23 yıllık arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Evli ve iki çocuk babası olan Yıldız’ın cenazesi, ikindi namazının ardından Varsak Mezarlığı’nda defnedilecek.

pamukkale-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu