Ekonomi

Aramark 2. çeyrekte rekor gelir elde etti, kazanç tahminlerini aştı

PHILADELPHIA – Gıda, tesis yönetimi ve üniforma alanlarında küresel bir lider olan Aramark (NYSE: ARMK), hisse başına kazanç (EPS) için analist beklentilerini aşarak rekor gelirlerle güçlü bir ikinci çeyrek açıkladı.

Şirket, 0,27 $’lık analist konsensüsünden 0,02 $ daha yüksek olan 0,29 $’lık düzeltilmiş EPS bildirdi. Ancak, 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşen çeyrek geliri, 4,24 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında kaldı.

Şirketin yıldan yıla (YoY) %7’lik gelir artışı, güçlü temel iş hacmi, fiyatlandırma aksiyonları ve net yeni iş büyümesinden kaynaklandı. Bu performans, her ikisi de ikinci çeyrekte rekor gelir elde eden Gıda ve Destek Hizmetleri (FSS) Amerika Birleşik Devletleri ve Uluslararası segmentlerinde özellikle dikkat çekiciydi. FSS Amerika Birleşik Devletleri segmenti gelirde %7’lik bir artış kaydederken, FSS Uluslararası segmenti %8’lik veya para birimi çevirisinin etkisine göre ayarlanan organik bazda %16’lık bir artış bildirdi.

Faaliyet geliri bir önceki yıla göre %27’lik önemli bir artışla 159 milyon $’a yükselirken, düzeltilmiş faaliyet geliri (AOI) %29’luk etkileyici bir artışla 187 milyon $’a ulaştı. Bunun sonucunda faaliyet geliri marjı 59 baz puan, AOI marjı ise 69 baz puan artış gösterdi. Aramark’ın karlılığı, iyileşen enflasyon trendlerinden faydalanmanın yanı sıra, daha yüksek gelir seviyeleri, stratejik tedarik zinciri girişimleri ve disiplinli maliyet kontrolü ile desteklendi.

Aramark’ın İcra Kurulu Başkanı John Zillmer sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Gelir performansımız, hacim artışı ve net yeni işler de dahil olmak üzere stratejik önceliklerimizi yerine getirme becerimizi yansıttı. İkinci çeyrekteki karlılık artışımızın büyük çoğunluğu daha yüksek gelirden yararlanmak, tedarik zinciri hedeflerimizi hızlandırmak ve maliyetlerin disiplinli bir şekilde kontrol edilmesini sağlamaktan kaynaklandı.”

İleriye dönük olarak, Aramark organik gelir büyümesi için tüm yıl görünümünü yükseltti, şimdi yaklaşık %9 büyüme bekliyor, AOI büyümesi ve düzeltilmiş EPS büyümesinin daha önce belirtilen aralığın üst ucuna doğru olması bekleniyor. Bu güncellenmiş görünüm, şirketin küresel ekiplerine ve paydaşlar için önemli değer yaratmayı amaçlayan stratejilerine olan güveninin altını çiziyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Aramark’ın gelişmiş veri uyumu ve analitiği ve disiplinli maliyet yönetimi dahil olmak üzere tedarik zinciri verimliliği yoluyla daha yüksek gelirden yararlanma taahhüdü, şirketi sürekli büyüme için iyi bir konuma getiriyor. Şirketin misafirperverliğe odaklanan kültürünün Aramark’ın geleceği için önemli fırsatlar yaratacağına inanılıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kesan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu