Haber

Avukatlar Can Atalay için adliyede nöbet tuttu

TİP Parti Meclis Üyesi Avukat Özgür Urfa, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının ardından bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gideceklerini açıklayarak, parti avukatlarının yarından itibaren adliyede göreve başlayacağını duyurdu. 11.00.

DÜNÜN KARARI DEĞERLENDİRİLMEDİ

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından Can Atalay’ın belgelerini inceleyen 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, dün avukatlara, duruşmaları bittikten sonra kararı heyet olarak değerlendireceklerini söyledi.

Atalay ve TİP’in avukatları tahliye talebiyle dilekçe verdi ancak duruşmalar sona erdiğinde Mahkeme Başkanı’nın öğle saatlerinde adliyeden çıktığı ve bir daha dönmeyeceği öğrenildi. Avukatların durumla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcı Vekili ile görüşme talepleri de reddedildi.

Avukatların verdiği bilgiye göre; Daha sonra mahkeme heyetinin geldiği ve memurlara mesai bitiminde eve gitmemeleri talimatı verildiği söylendi.

Saat 18.00’de polislere “eve gitmeleri” talimatı verildiği ve polislerin oradan ayrıldığı açıklandı.

KARARI YENİDEN SORULACAK

TİP Parti Meclis Üyesi Avukat Özgür Urfa da tüm bu gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Bugün sabah dosya avukatları ve parti avukatları olarak yeniden mahkemeye giderek kararın sonucunu soracağız. “Saat 11.00’den itibaren avukatlar karar verilene kadar adliyede nöbet tutmaya başlayacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu