Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Gebze OSB-Darıca Sahil metro tüneli kazıları 18 ayda tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Metro Hattı çalışmalarının hızla ilerlediğini belirterek, metro sınırında başlatılan 6 bin 830 metrelik tünel kazılarının rekor sürede tamamlandığını duyurdu. 18 ay.

Bakan Karaismailoğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Karaismailoğlu, Türkiye genelinde 12 ilde toplam 811,4 kilometre kent içi raylı sistem hattının hizmet verdiğini belirterek, 312,2 kilometresinin bakanlık tarafından işletildiğine işaret etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı devam eden 11 projenin bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, toplam 147,3 kilometrelik raylı sistem hattında inşaatın devam ettiğini söyledi.

Projelerden birinin de Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımızda 2 adet TBM ile başladığımız 6 bin 830 metrelik TBM kazısını 14 Haziran 2021 tarihinde tamamladık. 18 ay gibi rekor bir sürede, kesintisiz çalışmayla, hattımızda 15,4 kilometrelik tünel kazılarını tamamladık.Proje ile Gebze OSB ile Gebze arasındaki karayolu bağlantısına alternatif bir tercih oluşturarak ulaşım ağını geliştireceğiz. -Darıca ilçeleri Metro hattı Gebze Tren Garı ile Marmaray’ın Gebze Garı’nı, Adliye Garı ile Sabiha Gökçen Metro Hattı’na entegre olacak” dedi. ‘EKONOMİK KAZANIM 2.7 MİLYAR AVRO OLACAK’

Ulaşımın hızlı, konforlu ve güvenli olmasının yanı sıra ekonomiye de katkı sağlayacağının altını çizen Karaismailoğlu, “Metro hattının tamamlanmasıyla 2022-2047 ortasında karayolu bakım ve işletme faydası 356 milyon euro, trafik kazalarının önlenmesi sonucunda elde edilen kâr 7,5 milyon avro, dışsal fayda (hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil alanların maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliği) 9,5 milyon avro, zaman faydası 2,3 milyar euro, 25 yıllık vizyonda metro hattının toplam ekonomik karı 2,7 milyar euro olacak.Kullanılacak trenlerde yüzde 60 yerlilik kuralı doğrultusunda trenler modern şartlara uygun tamamen sürücüsüz tasarlanacak. Ayrıca sözleşme kapsamında yaklaşık 1 kilometre olmak üzere toplam 92 bin 984 metrekare alan üzerinde 17 metro araç kapasiteli depo ve bakım alanı sağlanacak. OSB İstasyonu’nun kuzeyinde. inşa ediliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu