Teknoloji

Bakan Varank: TOGG, Avrupa uyumlu testleri başarıyla geçti

Yerli elektrikli otomobil Togg için siparişler alındı ​​ve ilk teslimatlar yapıldı. Bu aşamada aracın Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uygun testleri başarıyla geçmesi gündem oldu.

“TOGG, ‘ELEKTRİKLİ ARAÇ GÜVENLİK TESTİNİ’ TEK SEFERDE GEÇTİ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Lokman Doktor Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi Açılış Töreninde yerli ve milli otomobil Togg ile ilgili değerli bilgiler paylaştı:

Ancak Türkiye’nin aleti olacağını ve dünyaya açılamayacağını söyledikleri Togg, Avrupa Birliği Mevzuatına uygun tüm testlerden başarıyla geçmiştir. Hatta elektrikli araçların en önemli testi olan ‘elektrikli araç güvenlik testi’ni tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk kez bir binek araç, Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Cumhurbaşkanımız bizzat teslim etti.

Tüm karalamalara ve kirli siyasete rağmen TOGG artık ülkemizin yollarında. Önce bitiremem dedikleri fabrikayı bitirdik, sonra üretemeyiz dedikleri aracı biz ürettik. Bunları atölyede birer birer yapıyorlar ve seri üretime geçemez dedikleri aracı piyasaya çıkardık.

TOGG’a 177 bin ön sipariş geldi. Bu sadece Türkiye’nin aracısı olacak. Avrupa’ya açılamaz dedikleri TOGG, Avrupa ile uyumlu testleri başarıyla geçti. Elektrikli araç, güvenlik testini tek seferde geçmeyi başardı.

Türkiye’nin ilk binek otomobili TIP belgesini almaya hak kazandı.

“TÜRKİYE’NİN YÜZYILININ İLK FOTOĞRAFLARI YAVAŞÇA GÖRÜNMEYE BAŞLIYOR”

Dün ikinci Togg’u Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e teslim ettik. Aliyev’in bize anlattıklarını keşke milletimiz duyabilseydi. Aliyev, “Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz, aslında ürettiğiniz araçla Türkiye’nin nereden geldiğini dünyaya göstermesi açısından çok büyük bir proje, lütfen sevgili dostuma selamlarımı iletin, kendisine teşekkür ediyorum. ” Bununla gurur duymayan var mı?

Bana sosyal medyada Togg olmadığını açıkladım. Bazıları dram dedi. Bana çıktı deseydim, biri bak torpido derdi.

Vazgeçmeyeceğiz, hep birlikte Türk asrını inşa etmek için çok çalışacağız. Türkiye’nin asrın ilk fotoğrafları Türkiye’nin gururu Togg ile ortaya çıkmaya başladı.”

cide-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu