Ekonomi

Bitcoin, ABD borç tavanı gelişmelerinden sonra yükseldi

Investing.com – ABD hükümetinin borç tavanı konusunda anlaşmaya varmak üzere olduğu haberi yayılırken bitcoinpazarda hızlı bir yükseliş.

Bitcoin, hafta kapanışında %4,5’in üzerinde önemli bir artış kaydederken, 28.000 dolar bandına adım atarak son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para piyasalarındaki genel yükseliş eğilimi çoğunlukla Biden ve McCarty tarafından yönlendiriliyor. borç tavanıKonuyla ilgili anlaşmaya vardığı haberlerine bağlandı.

Hafta sonu ABD Lideri Joe Biden, Twitter’da kendisinin ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin bütçe üzerinde prensipte anlaştıklarını ve müzakere ekibinin yasama metnini nihai hale getireceğini yazdı.

Asya açılışıyla birlikte 28.500 dolara hareket eden Bitcoin, ilerleyen saatlerde 28.000 doların sonuna kadar geriledi ancak yukarı yönlü ivmesini koruyor.

Risk iştahını artıran son gelişmelerde ABD’nin borç limiti 31,4 trilyon dolar seviyesindeyken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, anlaşma sağlanamaması durumunda ABD’nin temerrüde düşme olasılığının yüksek olduğu uyarısında bulundu. Son noktada anlaşma, borç tavanının 2025 yılına kadar askıya alınmasını öngörüyor. Bu, ABD Hükümeti’nin bu tarihe kadar borçlanmada sonu olmadığı anlamına geliyor.

Bazı piyasa yorumcuları, borç krizinin aşılmasıyla birlikte risk iştahının yeniden yükseleceğini düşünürken, bunun kripto piyasalarını olumlu etkilemesini bekliyorlar.

Piyasanın geri kalanına bakıldığında Ethereum Son 24 saatteki yüzde 3’lük artışın ardından 1.900 dolar bandına adım attı. Olumlu görünüm altcoin piyasasında da kendini gösterdi. En iyi 10 KardanVe BNB, %2 bandında bir artış kaydederken MATİKgeçtiğimiz hafta %9 fiyat artışıyla ilk 10’da öne çıkan altcoin oldu.

İlk 100 kripto para biriminin ortasında KEK, INJVe MASKE günlük %10’un üzerinde fiyat artışıyla en çok yükselen altcoinler oldu. Düşük oranlı kayıplarda AGIX, EOSVe PEPE, yukarı yönlü ivmeye %1 bandındaki düşüşle eşlik etmedi.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu