Teknoloji

ChatGPT’nin Artık Belleği Var! Siz İstemedikçe Konuştuklarınızı Unutmaz

Çıktığı günden bu yana dünyayı kasıp kavuran ChatGPT, her geçen gün yeni özellikler kazanarak bilim kurgu filmlerinde gördüklerimizi gerçeğe dönüştürüyor. Bugün OpenAI tarafından yapılan bir duyuruda da chatbotun artık bir “ hafızayasahip olacağını ortaya koyuyor.

ChatGPT’nin test aşamasında olan hafıza özelliği, Şimdilik sınırlı sayıda ücretsiz ve Plus kullanıcısı için çıkış yaptı. OpenAI, özelliğin bu formda ne kadar kullanışlı olacağını gözlemleyeceğini söylüyor. Ne zaman yaygın olarak kullanıma sunulacak? daha sonra açıklanacak.

ChatGPT, görüşmelerinizde sağladığınız bilgileri hatırlayabilecek

* Gönderiyi görüntüleyemiyorsanız buraya bağlantıTıklamak.

Tahmin edebileceğiniz gibi hafıza özelliği, ChatGPT’nin daha önce konuştuğunuz şeyleri hatırlayacağı anlamına geliyor. hatırlamak sağlar. Yani chat bot kayıtlı sohbetlerinizde bazı şeyleri unutmayacak ve sürekli bilgi tekrarı yapmanızı engelleyecektir. Bu özellik aynı zamanda gelecekteki konuşmalarınız için de faydalı olacaktır.

ChatGPT’nin hafızası ile ilgili örnekler verelim. Sohbet botu sevdiğiniz bir aktiviteyi, işinizi veya bir akrabanızın adını hatırlayabilecek. OpenAI ayrıca bu konuda şunları söylüyor: Yeni yürümeye başlayan bir çocuğunuz olduğunu ve denizanasını sevdiğini söylüyorsunuz. ChatGPT’den kendisi için bir doğum günü kartı oluşturmanıza yardım etmesini istediğinizde, parti şapkası takan bir denizanası öneriyor.”gibi örnekler veriyor.

Kontrol sizde olacak: Hatırladığı bilgileri seçebilecek ve istediğiniz zaman ChatGPT’nin hafızasını temizleyebileceksiniz.

* Gönderiyi görüntüleyemiyorsanız buraya bağlantıTıklamak.

ChatGPT ile sohbet ederken seçtiğiniz belirli şeyleri hatırlamak Veya ayrıntıları kendisinin yakalamasını isteyebilirsiniz. OpenAI, botun hafızasının zamanla gelişeceğini ve iyileştirmeler göreceğimizi söylüyor.

Bellek özelliğinin açık kalıp kalmayacağı kullanıcıya bağlı olacaktır. İsteyenler özelliğe “Ayarlar” kısmından erişebilirler. kapatılabilir . ChatGPT istemediğiniz bir şeyi hatırlarsa, ondan bunu unutmasını isteyeceksiniz. Sohbetlerin silinmesiyle ChatGPT’nin hafızasındaki şeylerin kaybolmayacağını belirtmeliyiz. Bellekte saklanan bilgilerden kurtulmak için doğrudan bellek bölümünden silinmesi gerekecektir. Bu, ayarlardaki “Kişiselleştirme” bölümüne eklenecek olan “Belleği Yönet” bölümü ile yapılacaktır.

Bilgilerin hafızaya kaydedilmesi istenmediğinde “Geçici Sohbet” özelliği kullanılacaktır.

OpenAI ayrıca hafıza özelliği açık olan ve botun bir şeyleri hatırlamasını istemeyenleri de düşündü. Bu ” Geçici Sohbet Yeni bir formül adı verildi. ChatGPT bu tür sohbetlerdeki bilgileri hatırlamayacaktır. Süreksiz konuşmalar geçmişte görünmeyecek, hafızayı kullanmayacak ve modeli eğitmek için kullanılmayacaktır.

Bellek GPT’lere de geliyor

OpenAI, belirli amaçlar için kullanılabilecek kişiselleştirilmiş sohbet robotları GPT’lere Hatıranın geleceğini de belirtti. Geliştiriciler, kendi GPT’lerini geliştirirken hafıza özelliğini etkinleştirebilecek ve böylece Her GPT’nin kendi belleği vardır Sahip olacak. Örneğin ne okuyacağınızı bulmanıza yardımcı olan GPT Kitaplar, hafızası sayesinde tercihlerinizi, favori türlerinizi, yazarlarınızı ve favori kitaplarınızı hatırlayabilecektir. Bu özellik herkesin kullanımına sunulduğunda GPT’ler hafıza kazanacaktır. Yani şu anda mevcut değil.

ChatGPT’yi insana dönüştüren hafıza özelliği güvenlik Bu aynı zamanda endişeleri de beraberinde getiriyor. OpenAI, bu konuyla ilgili olarak “ hafızaya göre ne tür bilgilerin hatırlanması gerektiği ve nasıl kullanıldığı ek beğeni Güvenlik ve gizlilik özellikleri gelecek.” dedi. Önyargıların önlenmesi ve sağlık verileri gibi hassas bilgilerin kullanıcı istemedikçe hatırlanmasının engellenmesi için agresif adımlar atıldığını sözlerine ekledi.

ChatGPT ile ilgili diğer içeriklerimiz için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu