Haber

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa Mahkemesi’nin ‘sansür yasasını’ eleştirdi

CHP Kümelenme Genel Başkan Yardımcısı Ali Bakanlı Başarır, Anayasa Mahkemesi’nin yarın ‘sansür yasasını’ görüşeceğini hatırlatarak, “Bu yasanın ardından 33 gazeteci hakkında soruşturma açıldı, 6 gazeteci gözaltına alındı, 4’ü tutuklandı… Neden Tolga Şardan tutuklanıp 3 gün sonra serbest mi bırakıldı? “Tolga Şardan’ın bilgisayarına, evindeki belgelere, bir gazetecinin mahremiyetine el koymak istediler. Aldılar, sonra da bıraktılar” dedi. Başarır, “Yargıtay Başsavcılığı’nın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki mütalaasına ilişkin 5 sayfalık mütalaayı yazmak yerine Anayasa’nın 153’üncü maddesini 5 saniyede okusaydı bu durumu anlayabilirdi” dedi. Hiçbir yargı kurumu Anayasa’dan ve Anayasa Mahkemesi’nden büyük değildir.” “dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başarır şunları söyledi:

“38. Olağan Kongremizi hafta sonu büyük bir coşku ve demokratik uygulamalar çerçevesinde yakın bir seçimle gerçekleştirdik. Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel oldu. Öncelikle ülkemize büyük hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. dürüstlüğü, uzlaşmacı kimliği ve onurlu duruşuyla kendisine olan bağlılığımız dün, bugün ve yarın da devam edecektir. Yeni liderimizi CHP grubu adına bir kez daha tebrik ediyorum. Hepimiz memnunuz ve umutluyuz.”

“TEBRİKTEN ÖNCE ELEŞTİRİ YAPAN CUMHURBAŞKANI DA DAHİL BU HAREKETLERE ŞAŞIRDIM.”

Ayrıca bizi telefonla arayıp tebrik eden değerli Liderimize, siyasi parti gruplarının liderlerine, genel başkanlarına, başkan yardımcılarına ve milletvekillerine de teşekkür ediyorum. Özellikle Cumhurbaşkanı’nın kibar bir tebrik olarak değerlendirip, kendisini tebrik bile etmeden çokça seslenip eleştirmesinin bu davranışlarına şaşırdığımı da belirtmek isterim.

BUNDAN SONRA TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Kongre bitti. Artık tarihi bir sorumluluğumuz var. CHP Genel Başkanlığı, o koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur. Koltuk devrimleri yaptı. Bu koltuk Türkiye Cumhuriyeti’ne sanayiden kadın-erkek eşitliğine, alfabe devriminden Medeni Kanun’a kadar büyük devrimleri armağan etti. “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemizi demokrasiyle taçlandırma çabasına başlayacağız.”

KYK yurtlarında yaşanan asansör kazalarına dikkat çeken Başarır, “Bakan istifa etmeli. Yüzbinlerce öğrencinin barındığı bir yerde son bir ayda 10 asansör kazası olursa, bir çocuğumuz ölürse, evladımız ölürse” dedi. Çocuklar yiyeceklerden zehirleniyor, o koltuğa oturmayın.”

Basarir, Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanacak olmasına tepki gösterdi. Basarir, Anayasa Mahkemesi’nin yarın ‘sansür yasasını’ görüşeceğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu yazının ardından bildiğimiz 33 gazeteci hakkında soruşturma açıldı, 6 gazeteci gözaltına alındı, 4’ü tutuklandı. Bu yüzyılda gerçekten utanç verici bir olay. Türkiye Cumhuriyeti basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 165’inci sırada yer alıyorsa ve bu yasa çıkar ve Tolga Şardan tutuklanır ve 3 gün sonra serbest bırakılırsa söyleyecek bir şeyimiz yok, umarım Anayasa Mahkemesi gereğini yapar ve bu rezalete son verir.Tolga Şardan neden tutuklanıp serbest bırakıldı? 3 gün sonra Tolga Şardan’ın bilgisayarına, bilgilerine, evindeki belgelere, gizli belgelere ve bir gazetecinin mahremiyetine el koydular. “Onları almak istediler. Aldılar, bu benim görüşüm, sonra da bıraktılar. Utanç verici bir olay” dedi.

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’a ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın mütalaasına değinen Başarır, “5 sayfalık mütalaasında Yargıtay’a neden tahliye edilmemesi gerektiğini anlattı. Ancak eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 5 sayfalık mütalaa yazmak yerine Anayasa’nın 153’üncü maddesini 5 saniyede okusaydı böyle olurdu.” “Anlayabilirdi. Yargıtay’a, yüksek mahkemeye sesleniyorum. Hiçbir yargı kurumu Anayasa’dan ve Anayasa Mahkemesi’nden büyük değildir. Can Atalay’a özgürlük çağrısı yapıyorum.”

haberbayramic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu