Haber

CHP İzmir İl Örgütü’nden 29 Ekim Kutlaması… Soyer: “Cumhuriyetin kazanımlarını tasfiye etmeye çalışanlara asla boyun eğmeyeceğiz”

HABER: SULTAN HAREKET KELEŞ – KAMERA: KERİM UĞUR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Müdürlüğü, Cumhuriyet 100’üncü yılını alternatif bir törenle kutladı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gaflet içindeyiz. Cumhuriyet“Erdemlerini ve başarılarını tasfiye etmeye çalışanlara asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Kuruluşunun 100’üncü yılını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldiler. Kutlama törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, il milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYETİ KORUMAK GENÇLERİN GÖREVİDİR”

“Sevgili gençler, bildiğiniz gibi Nutuk, Atatürk’ün gençliğe hitabıyla bitmektedir ve o hitap, Atatürk’ün sizlere vasiyetidir. Atatürk, Cumhuriyeti size emanet etmektedir. Dolayısıyla Cumhuriyetin gerçek sahipleri sizlersiniz. Dolayısıyla korumak için; Cumhuriyeti geliştirmek ve geliştirmek Cumhuriyeti daha ileri seviyelere taşımak her şeyden önce sizin görevinizdir.Çünkü Atatürk size herkesten çok güvendi.En büyük eseri dediği Cumhuriyeti size emanet etti ve bugün sıra geldi O emaneti daha da koruyun. Yüz yıldır Cumhuriyetin ne olduğunu anlamayanlara bir kez daha söyleyelim, birlikte açıklayalım. Cumhuriyet milliyetçiliktir. Cumhuriyet laikliktir. Cumhuriyet devrimciliktir. Cumhuriyet halkçılıktır. Cumhuriyetçilik Kemalizmdir. Atamızın dediği gibi Türk milletine en yakışan yönetim şekli Cumhuriyet’tir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet!”

“CUMHURİYETİN ZAFERİNİ ALDI VE MİLLETLERE İLHAM VERDİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Cumhuriyetin barışın teminatı olduğuna dikkat çekerek şunları ekledi:

“Bugün 86 milyon vatandaşımızla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet, emperyalizme karşı tarihin en büyük zaferini kazanan ve bu zaferi barışla taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bir armağanıdır. Şiddet kullanılmadan gerçekleşen ve yüz yıldır devam eden tarihin en büyük zaferi.” Bu bir devrimdir. Bu tarihi günde, tam bağımsız bir ülke uğruna canlarını feda eden büyük Atamızı ve aziz kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Bize bıraktıkları Cumhuriyet, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimizin ilanı bu cennet vatanın sınırlarını aşan büyük bir andır. ateş yaktı.

“GÜCÜMÜZÜ CUMHURİYETTEN ALIYORUZ”

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da gençliğin gücünü Cumhuriyet’ten aldığını vurguladı:

“Bugün yozlaşmış, çürümüş, ülke ayrımcılığı yapan yönetim anlayışının bizi içine sokmaya çalıştığı kalıpları reddediyor ve o kalıpları kırıyoruz. Gücümüzü haramzadelerin saraylarından, demokrasi düşmanlarından almıyoruz. Halkı yoksulluk çeken Arap ülkelerini, kin dolu gençlik hayali kuran bölücülerden taklit ediyoruz. Gücümüzü Cumhuriyet’ten, Cumhuriyet’ten almıyoruz. Şehitlerimize aşık milletten, vatanlarına siper olan yoldaşlarımızdan alıyoruz. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da öleceklerini bile bile kurşunlardan sandıklar. Bu güç sarayları yıkacak. Bu güç Cumhuriyet’e demir pençe, çelik zırh olacak. Bu güç “Korkmuyoruz, yapacağız” diyecek. “Sizi de, lanet olası zihniyetinizi de atacağız” dedirten çığlıktır”

Kaynak: ANKA / Güncel

haberaskale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu