Haber

DEPREM BÖLGESİNDEN 30 BİN DOLAR GÜMÜŞ ÇALAN 3 ŞÜPHELİ, POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

DEPREM’in yıkıldığı illerden biri olan Kahramanmaraş’ta girdikleri gümüşçü dükkanından 30 bin dolar değerindeki gümüş ziynet eşyasını çalan 3 zanlı, bölgede görev yapan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Kendilerini ‘kuyumcu’ olarak tanıtmaya çalışan zanlılar, polise, “Gümüş ayarı ne kadar?” Soruya yanlış cevap verince yakalandı.

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremlerin ardından Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri de deprem bölgelerine yönlendirildi. Kahramanmaraş’ın Onikisubat ilçesinde depremzedelerin ailelerine yardım ederken görev yapan polis ekipleri, valizleriyle giden 3 kişiyi şüpheli bir şekilde denetledi. MK, AK ve HB, ilçede kuyumculuk yaptıklarını, iş yerlerinden gümüş malzemeleri satın aldıklarını söyledi. Polis ekipleri de yanlarında taşıdıkları bavulun temiz olduğundan şüphelenerek, “Gümüşleriniz kaç karat?” diye sordu. Zanlıların “2 bin karat” yanıtı üzerine 3 kişi gözaltına alındı. Onikisubat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların ‘hırsızlık’, ‘evin dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ gibi suçlardan kaydının olduğu belirlendi. Suçlarını itiraf eden zanlılar, ifadelerinde gümüş malzemeleri ‘Hakan Gümüşçülük’ten aldıklarını ifade ettiler. Bunun üzerine polis, iş yeri sahibi Hakan Akgüngör’e ulaşarak çalınan malzemeleri teslim etti.

Polis ekiplerine teşekkür eden Akgüngör, “Burada 22 kilo ürün vardı. 30 bin dolara yakın ürünüm var. Allah polislerimizden razı olsun.” Zanlıların isim işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu