Haber

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’dan hükümete talimat: “Türkiye’ye deprem desteği için tüm imkanları seferber edin”

Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk Yeol, hükümete Türkiye’ye mümkün olduğunca fazla deprem desteği sağlamak için mevcut tüm kaynakları seferber etmesi talimatını verdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken hükümete Türkiye’ye yardım emri verdi. Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Lee Do-woon yaptığı açıklamada, üst düzey kurmaylarıyla haftalık rutin bir toplantı yapan Yoon’un “kan müttefiki ve kardeş millet” olan Türkiye’ye maksimum destek talimatı verdiğini söyledi. Yoon, “Türkiye’nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şeyler çadır, ilaç ve tıbbi malzeme ile elektrikli cihazlardır” diyen Yoon, “Dışişleri, savunma ve sanayi bakanlıkları dahil her bakanlığın eldeki tüm kaynakları seferber etmesini ve gerekenin sağlanmasını sağlıyoruz. olabildiğince fazla yardım altına almak istediği açıklandı.

Öte yandan Türkiye’ye sadece acil yardım değil, yeniden imar desteği sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulunan Yoon, Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo ile ayrı bir görüşmede Türkiye’ye azami desteğin sağlanması için de ” bir “kardeş ulus”. ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekilmiştir.

Dünyadan destek yağdı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle Türkiye sarsılırken, 10 ilde yıkım ve can kaybına neden olan depremlerin ardından dünyadan Türkiye’ye destek yağdı. – Seul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu