Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan polise müjde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polise müjdeyi vererek, “2025 yılı sonuna kadar iki doğu görevini bir doğu görevine indireceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanı ile kahvaltı programında bir araya geldi. Şişli’de bir otelde düzenlenen programa Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda polis katıldı. Bakan Soylu, kahvaltının ardından güvenlik görevlilerine seslendi. Bakan Soylu yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, “İnancım ve kanaatim şudur ki, yedi yıllık işbirliğimiz bu kurumun tarihinde ayrı bir başlık olarak yer alacaktır. Benim sayemde değil. benim yüzümden değil bu örgütün 15 temmuzdan sonra ortaya koyduğu sahiplenme ihanet olarak kendini gösteriyor.21.yüzyılı arındırmak isteyen küresel akla karşı gösterdiği çabalar nedeniyle bu dönem farklı yazılacak ve farklı anılacaktır. 21. yüzyılı kaos çağına sokan kurum ve devlet zihniyeti ve kendi kapasitesini geliştirmek için attığı temel adımlar, kurumlarında olduğu gibi FETÖ ihanetine karşı beka, arınma ve yenilenme saldırısıyla bunu gerçekleştirdi. belki bizden çok şey aldılar, belki mağduriyet yarattılar, muhtemelen zamanımızı çaldılar ama en değerli gücümüz olan temel devlet geleneğimizi, devletimizin aklını alamadılar. Küresel ustalarının talimatlarıyla birlikte. Atamalarla, bilgi sistemlerimize veya arşivlerimize sızarak, hatta mevzuat değişiklikleriyle bu devlet geleneğini ve devlet aklını ortadan kaldırdıklarını sandılar, ama yanıldılar. Hepiniz şehit ve gazilerimizle birlikte bu vatan toprağına sımsıkı sarıldınız. Hepiniz bu kuruma sarıldınız, teslim olmadınız, teslim olmadınız. Efsanevi bir dönem olarak tarihe geçtiniz. Tanrı seni korusun. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Bizim teşkilatımız diğer teşkilatlara benzemez. Teşkilatımız şüphe ve gaza konusunda ehil bir teşkilattır” dedi.

Polislerin hakları için yaptıkları çalışmalardan bahseden Soylu, “15 Temmuz’dan sonra personel sayımız 273 bine çıktı. Bugün işçi sayımız 335 bin. Düştüğümüzü de çok iyi hatırlıyorum. 225 bine, hem kaliteyi artırdık hem yenilendik.Bugün 335 bin çalışanımızın yüzde 45’i kendi bünyemizde.” Yani personelimizin neredeyse yarısı 15 Temmuz’dan sonra göreve başladı. Mevcut personelimizin ise yüzde 77’si mezun. Özellikle cumhurbaşkanımızın talimatıyla çarşı ve mahalle bekçiliğini bizzat dirilterek kent güvenliği konusunda hep birlikte değerli bir adım attık. 3600 ek göstergeden oluşan sözümüzü onlarcası ve hassasiyetiyle tuttuk, bu sayede polisimizin emekli olduktan sonra önemli bir gelir elde etmesini, hayatlarını rahat bir şekilde devam ettirebilmesini ve polislik temelinde gösterdikleri fedakarlığın bir anlayışla karşılanmasını sağladık. emekli olduktan sonra küçük bir ödül alabileceklerini. Gireceği duyurulan iki bölge ve dört küme uygulamasını kaldırdık. Bunun yerine rastgele ayrımı olmayan iki bölgeli bir sistem getirdik. Bölgelerde ve hizmet son tarihlerinde değişiklikler yaptık. Daha önce farklı oranlarda ve bazı hizmet sınıflarında uygulanan katsayı uygulamasını yüzde 52’ye sabitleyen tüm çalışanlara ek fiyat verme kararı aldık ve bunu başardık. Bir diğer yenilik olarak da çalışanlarımızın büyükşehir olması halinde kayıtlı oldukları ile atanmalarının önünü açtık.”

“2025’in sonuna kadar iki doğu misyonunu bir doğu misyonuna indireceğiz”

Doğu ve Güneydoğu’da bir barış ve inanç ortamının oluştuğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Türkiye’de terör az kalsın büyük bir darbe indirdi. Bitmek üzere. Dağda 77 terörist kaldı. Allah nasip ederse 29 Ekim 2023’te bu devlet bitecek. “Bu çaba onları da yok edecek. Bir misyonumuz daha var, o da yurt dışında özellikle Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de konuşlanmış olan ve bugün oradaki belli yerlerden, güvenli bölgelerimizin dışındaki yerlerden Türkiye’ye sızmaya ve Türkiye’yi terörize etmeye çalışan bir misyonumuz daha var.” Önümüzdeki yıllarda tüm unsurları ve bunlara zarar vermeye çalışan yerleri örgüt yoluyla tamamen temizleyip bitireceğiz. 2025 sonunun prestijiyle iki şark misyonunu bir şark misyonuna indireceğiz. bunun için genel planlama ve programlama.Bu zaman diliminde olduğu gibi bizlerde şu anki görevde bulunanların da bundan yararlanma hakkı olacağı için aslında bugünden itibaren temel prestijiyle başlayacak.Emniyet teşkilatımıza hayırlı olsun. ve bu adımda iyi şanslar” dedi.

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yakışır bir kampüs olacak”

Yeni İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, “İstanbul Emniyetimizin programı bitti, planı bitti, projesi bitti ve TOKİ’ye teslim ettik. İnşallah en kısa zamanda Türkiye’nin en güzellerinden birini yapacağız. 250 bin metrekarenin üzerinde bir alan üzerine polis kampüsleri.Hasdal’daki kampüsü her türlü sosyal tesis ve her türlü sosyal tesis ile birlikte yapıyoruz.İnşallah yakın zamanda temeli atılır ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok güzel bir kampüsü, çok güzel bir kompleksi var, kendine yakışır, ülkemize ve İstanbul’a yakışır.İkinci olarak Bayrampaşa Çevik Kuvvet’i oradan kaldırıyoruz.İhale aşamasına geldi.Mükemmel bir Özel Harekat aşamasına geldi ve Kemerburgaz’da hem Özel Harekat hem de Çevik Kuvvetler’i arka arkaya yürüterek Çevik Kuvvetler ihalesini İstanbul’da da çok güzel bir yerleşkeyle buluşturacağız” dedi.

“PKK’nın avukatları tutuklanınca Türkiye’de PKK diye bir şey kalmayacak”

Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, şunları söyledi:

“Terörle mücadelede tüm terör hareketlerindeki azalma 2000 yılından bu yana yüzde 96 oranında azaldı ve DHKP-C’nin idari düzeyi tamamen çöktü. PKK’nın devrilmesi ve Türkiye’de tamamlanması bir şeye bağlı. PKK avukatlarının aynen hapse atılması DHKP-C avukatları gibi.DHKP-C avukatlarını hapse attık ve DHKP-C’nin etkinliğini belli bir noktaya getirdik.Çünkü PKK, özellikle avukatların yardımıyla Türkiye’yi zehirliyor.Bunu bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. yedi yıllık tecrübem pkk’nın avukatları hapse girince o zaman türkiye’de pkk diye bir şey kalmaz amaç onlar o kadar net net çünkü her bilgiyi içinde barındırır tüm nefreti taşır her şeyi taşır Hapishaneden dışarıya, dışarıdan hapishanelere, dışarıdan dışarıya sloganı olan DHKP-C’de olduğu gibi fitne… Bunlar tüm örgütlenme işleyişini ayakta tutmaya çalışan niteliklerdir.DHKP-C MKP, MLKP, TKPML örgütleri kırsal kesimden tamamen silindi. Hepsinin kırsal kesimde ekipleri vardı. Artık hiçbir ülkenin tek bir takımı yok. Bu sol örgütler, etkili kent operasyonlarımızda tarihin en ağır darbesini almıştır. Hareket kabiliyetleri önemli ölçüde azaldı. Türkiye, terör tehdidinin en yoğun olduğu dönemde, teröre karşı tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bunu yaşarken hukuktan ve demokrasiden vazgeçmedi.” – İSTANBUL

konakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu