Haber

MİT’ten Gara’da nokta operasyonu! Emre Şahin etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı nokta operasyonlarına devam ediyor…

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’nın bitirilmesi konusunda kararlı adımlar atıyor.

Yurt içinde ve sınır ötesi gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla örgüt mensupları birer birer sarı çantaya giriyor.

MİT, bölücü terör örgütünün sözde yönetici kadrolarında başarı elde ediyor.

Bu kez başarılı haber yine Irak’ın kuzeyinden geldi.

Sözde irtibat subayı etkisiz hale getirildi

Böylelikle etkisiz hale getirilenler listesine bir yenisini daha ekledi.

MİT, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da düzenlediği operasyonda PKK/KCK irtibat görevlisi Emre Şahin’i etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın iletişim sisteminde kullanılan programları yazan Rodi kod adlı Emre Şahin’in Irak’ın Gara kentinde olduğunu belirledi.

Örgütün iletişim altyapısını oluşturan ve işleyişinden sorumlu olan Şahin, Murat Karayılan’a bağlı örgütün gizli iletişim yöntemleri üzerinde de çalışıyordu.

Şahin, örgütün iletişim altyapısına darbe vurmak için etkisiz hale getirilmesi gereken kritik hedefler listesine dahil edildi.

nefes kesen operasyon

MİT’in Gara’daki saha ajanları, Şahin’in faaliyet alanına sızmak için özel olarak görevlendirildi.

Temsilciler iletişim altyapısına zarar vererek arızanın giderilmesi için Şahin’in görevlendirilmesini sağladı. MİT, arızayı gidermek için başarılı bir operasyonla Şahin ve savunmasını etkisiz hale getirdi.

Emre Şahin kimdir?

PKK/KCK Özel Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren ve örgütün irtibat altyapısından sorumlu olan ve örgütün en güzel yazılımcısı olarak bilinen Rodi Kod Emre Şahin, 2014 yılında PKK/KCK taşra kadrolarına katıldı.

Şahin, PKK/KCK kırsal kadrosuna katılmadan önce, PKK/KCK ile paralel olarak faaliyet gösteren Eskişehir Demokratik Öğrenci Derneği (EDÖDER) ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Eskişehir’de çeşitli görevlerde bulundu.

Örgüte katıldıktan sonra Şırnak kırsalında güvenlik güçlerine karşı faaliyet gösteren Emre Şahin, 2019 yılında Irak’a gitti. Kuzey Irak’ta fünye ve patlayıcı üretimi üzerine çalıştı. 2020 yılı itibari ile Özel Kuvvet bünyesinde sorumlu bir kademeye atanmıştır. Örgüt üyelerinin kullandığı şifreli iletişim yöntemlerini geliştirdi ve örgütün hacker biriminin sorumluluğunu yürüttü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu