Ekonomi

İflas etmiş kripto borsası FTX’in kurucusuna karşı 5 suçlama düştü

Investing.com – ABD’li savcılar, dün iflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried aleyhindeki beş suçlamayı düşürdü. Ancak, bu geçici bir karar gibi görünüyor.

kızarmış Bahamalar’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edilmesinin ardından savcılar, SBF’yi banka dolandırıcılığı, lisanssız fon transferleri yapmak ve FTX’in risk sermayesi yan kuruluşu Alameda Research için Çinli yetkililere rüşvet vermekle suçladı. SBF’nin avukatları, iade sürecini ihlal eden bu suçlamaların geri çekilmesini talep etti. talep etmişti . Bu nedenle savcılar, ilgili yasa uyarınca şimdilik bu suçlamaları geri çekmek zorunda kaldı.

Bahamalar Hükümeti’nden onay bekleniyor

Ayrıca Bahamalar Hükümeti’nden onay alınması halinde savcıların bu suçlamaları yeniden uygulayabilecekleri bildirildi. Bahamalar’da yargı sürecinin aylarca sürebileceği konuşulurken, hükümetin bu suçlamaları kabul edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. Kısacası SBF’nin yargı sürecini kolaylaştırdığı iddia edilen bu suçlamaların geri getirilip getirilmeyeceği Bahamalar Hükümeti’ne bağlı.

Öte yandan, suçlamalara alternatif arayan federal savcılar, bu 5 suçlama için Manhattan Mahkemesi’nden bir duruşma daha talep etti.

SBF’nin Avukatları, suçlamaları en aza indirmeye çalışıyor

Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade edildikten sonra kefaletle serbest bırakıldı evde gözaltı hakkı var SBF’nin avukatları şimdi kalan 8 suçlamadan bazılarını düşürmeye çalışıyor. Avukatlar, elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama komplosu gibi en ciddi suçlamalar için kanıt eksikliğini öne sürerek suçlamaları mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyor.

Bu nedenle SBF’nin avukatları, Ekim ayındaki FTX davasına kadar Bankman-Fried’in suçlamaları düşürmesi ve en az cezayı alması için uğraşıyor.

Author: Günay Caymaz

haber-bekilli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu